جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ 17 May 2024
يکشنبه ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۱
کد خبر: ۶۵۵۷۸
اختصاصی فراز؛ گفت‌وگو با حسن نوروزی نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس

کار لایحه حجاب تمام است؛ فقط مانده ۳ ساله باشد یا ۵ ساله

کار لایحه حجاب تمام است؛ فقط مانده ۳ ساله باشد یا ۵ ساله
لایحه عفاف و حجاب بعد از واکنش گسترده با رای نمایندگان اصولگرا در مجلس یازدهم اصل هشتاد و پنجی شد و رفت تا به دور از نگاه مردم، در فضایی غیرعلنی به تصویب برسد.

به گزارش فراز، لایحه‌ عفاف و حجاب، با قرار گرفتن ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی، انتقادات بسیاری را برانگیخت. طبق این اصل، تصویب این لایحه به طور ویژه در اختیار کمیسیون قضایی مجلس قرار گرفت و حالا، «حسن نوروزی»، یکی از اعضای این کمیسیون اعلام کرده که کار تصویب آن به پایان رسیده و اختلاف اصلی، تنها حول زمان اجرای موقت آن است.

 

«حسن نوروزی»، نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه اینترنتی «فراز» در مورد  روند تصویب لایحه عفاف و حجاب در کمیسیون ویژه گفت: «این لایحه از نظر ما به پایان رسیده است.تمام. ما فقط منتظر یک رای‌گیری در مجلس هستیم که مدت زمان اجرایی شدن این لایحه ۳ ساله باشد یا ۵ ساله؛ بعد از مشخص شدن زمان اجرایی، لایحه به شورای نگهبان ارسال می‌شود».

 

حسن+نوروزی

 

تناقض‌ گویی در مورد لایحه عفاف و حجاب

 

۳۰ مردادماه اما نوروزی، در حالی از اتمام رسیدگی به لایحه عفاف و حجاب در این کمیسیون و ارسال آن به شورای نگهبان خبر داده بود که محسن پیرهادی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در همان روز گفته بود: «هنوز مصوبات کمیسیون حقوقی و قضایی درباره لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان ارسال نشده است».

 

او در اشاره به این موضوع به خبرنگار فراز چنین گفت: «من چند روز پیش گفتم لایحه به شورای نگهبان فرستاده شد. ما فکر می‌کردیم که دیگر تمام است اما چند اشکال موقت وجود داشت که آن‌ها هم برطرف شده است. لایحه نهایی شده عفاف و حجاب، ۷۰ ماده است و بعد از اربعین به مجلس می‌رود».

 

صبح روز گذشته، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان نیز در نشست خبری در مورد لایحه عفاف و حجاب گفت: «این لایحه هنوز به شورای نگهبان ارسال نشده و گویا هنوز در کمیسیون تخصصی مجلس نیز نهایی نشده و هنوز برای زمان بندی اجرای آزمایشی در صحن علنی مجلس تصمیم گیری نشده است».

 

از سوی دیگر امیرحسین بانکی پورفرد، رییس کمیسیون قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شامگاه روز ۴ شهریور ماه با اشاره به ویژگی‌های لایحه «حجاب و عفاف» گفت: «قانون حجاب از مهر امسال اجرایی می‌شود. بازدارندگی این قانون به حدی قوی است که پیش‌بینی می‌کنیم تا پاییز امسال عمده ساختارشکنی ها و ناهنجاری‌های اجتماعی در بخش حجاب و عفاف در جامعه برطرف خواهد شد».

 

حسن نوروزی، در گفت‌وگو با فراز اما، درمورد زمان اجرای این قانون در سخنان بانکی پورفرد گفت: «این موضوع را از خود ایشان بپرسید، به من ربطی ندارد».

 

گفتی است، لایحه‌ای که به‌عنوان عفاف و حجاب مطرح شده است، از طرف قوه قضاییه با ۹ ماده در اختیار دولت قرار گرفت و دولت نیز چند ماده به آن اضافه کرد و درنهایت با ۱۵ ماده در اختیار مجلس قرار داد. کمیسیون قضایی مجلس ۱۵ ماده را به ۷۰ ماده گسترش داد که جرم‌انگاری‌ها و مجازات‌های گسترده‌ای را در بر‌می‌گیرد. لایحه عفاف و حجاب از همان ابتدا مخالفان زیادی بین مردم و مسئولان کشور داشته و همچنان دارد.

 

چرا مجلس لایحه عفاف و حجاب را به صحن نمی‌آورد؟

 

اما نمایندگان مجلس یازدهم به جای بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس به صورت شفاف، برای دومین بار از  یک استثنا استفاده کرد و لایحه عفاف و حجاب را با اصل ۸۵، به سرعت به کمیسیون ویژه برد تا به دور از چشم‌ها این لایحه بررسی و تصویب شود.

 

نمایندگان یک‌درصدی، برای سرنوشت مردم تصمیم‌ می‌گیرند

 

اصل هشتادوپنجی شدن لایحه عفاف و حجاب هم واکنش‌های زیادی به دنبال داشت. عده‌ای بر این باور بودند: «مجلس یازدهم شجاعت بررسی لایحه را ندارد، نمایندگان نمی‌خواهند با واکنش‌های منفی مردم روبه‌رو شوند و در انتخابات آینده ثمر آن را ببینند. نمایندگان مجلس یازدهم به دنبال کارنامه سازی برای خود هستند.» اما برخی از نمایندگان هم معتقدند: «با جریمه کسی دیندار نمی‌شود. لایحه عفاف و حجاب قابلیت تبدیل به قانون را ندارد یا اگر به قانون تبدیل شود همانند قانون ماهواره شکست خواهد خورد.

 

اعتقاد با اجبار به دست نمی‌آید | با جریمه کسی دیندار نمی‌شود

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

روایت خبرگزاری قوه قضاییه از مرگ نیکا شاکرمی

مشروبات الکلی تقلبی کجا و چطور پر می‌شوند؟

دیدگاه؛ چرا حکمرانان شنبه را تعطیل نمی‌کنند؟

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

پیشنهاد سردبیر
زندگی