جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ 26 April 2024
چهارشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰
کد خبر: ۴۵۷۰۵

از دست دادن ۲.۶ گیگاوات تولید برق عراق در پی صادرات کمتر گاز ایران

از دست دادن ۲.۶ گیگاوات تولید برق عراق در پی صادرات کمتر گاز ایران
عراق ۲.۶ گیگاوات تولید برق را در نتیجه واردات کمتر گاز ایران از دست داد.

وزارت برق عراق اعلام کرد صادرات گاز ایران به منطقه مرکزی این کشور از ۳۰ میلیون به ۲۰ میلیون متر مکعب در روز کاهش پیدا کرده و صادرات به منطقه جنوبی از ۱۷ میلیون به پنج میلیون متر مکعب در روز کاهش پیدا کرده است و در نتیجه سیستم برق این کشور ۲۶۰۰ مگاوات را از دست داده است. وزارت برق عراق در بیانیه ای اعلام کرد با وزارت نفت این کشور برای جبران واردات کمتر گاز ایران همکاری می کند.

رسانه های ایرانی روز دوشنبه به نقل از یک مقام شرکت راهبری شبکه برق ایران خبر دادند صادرات برق ایران به عراق به دلیل کمبود داخلی برق متوقف شده است. وی افزود: ایران در سال ۲۰۲۰ حدود دو گیگاوات برق به عراق صادر کرد اما این حجم امسال به ۱۵۰ مگاوات کاهش پیدا کرده که به دلیل نیازهای داخلی بوده است.

عرضه متناوب گاز و برق ایران باعث قطعی های گسترده برق عراق در تابستان امسال شده که گرمای هوا  به خصوص در مناطق جنوبی این کشور به بیش از ۵۰ درجه رسیده است.

عامل دیگر بدهی چند میلیارد دلاری عراق به ایران بوده که از سال ۲۰۱۸ تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد و این موضوع امکان تسویه بدهیهای معوق را برای بغداد پیچیده کرده است.

از سال ۲۰۱۸ آمریکا دولت عراق را برای قطع وابستگی به واردات انرژی ایران تحت فشار قرار داده است. با این حال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجم اوت اعلام کرد معافیت دیگری از تحریمها برای عراق صادر شده که به این کشور اجازه می دهد تا دسامبر به واردات برق ایران ادامه دهد.

تمدید معافیت از تحریمها که در ۳۰ ژوییه منقضی می شد، یکی از اولویتهای انرژی اصلی مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق در دیدار ۲۶ ژوییه با جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در کاخ سفید بود.

با وجود تامین متناوب و فشار آمریکا، کاهش وابستگی بالای عراق به واردات انرژی ایران و مهار مشعل سوزی و جمع آوری گاز همراه نفت برای تولید برق بعید است به زودی اتفاق بیافتد.

طبق آمار بانک جهانی، عراق دومین رکوددار مشعل سوزی در جهان پس از روسیه در سال ۲۰۲۰ بوده و حدود ۱۷.۳۷ میلیارد متر مکعب گاز را سال گذشته سوزانده است. عراق دستکم از سال ۲۰۱۶ از نظر مشعل سوزی در دومین رتبه بالای جهانی قرار دارد.

بر اساس گزارش پلاتس، با این حال مشکلات مالی و سیاسی روند جمع آوری گاز همراه نفت را در عراق آهسته کرده است. حملات مکرر گروه داعش به خطوط برق هم کمبود برق عراق را تشدید کرده است.

در خبر جداگانه دیگری که رویترز به نقل از خبرگزاری عراق منتشر کرد، احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق اعلام کرد این کشور قصد دارد تولید نفت را تا پایان سال ۲۰۲۷ به هشت میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

منبع: ایسنا

برچسب ها:
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!