جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ 26 April 2024
دوشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
کد خبر: ۵۳۶۴۶
حساب چه کسانی مشمول مالیات می‌شود؟

جزئیاتی درباره مالیات بر تراکنش یا واریز ۳۵ میلیون تومانی

جزئیاتی درباره مالیات بر تراکنش یا واریز ۳۵ میلیون تومانی
بانک مرکزی اعلام کرده است حساب‌هایی که در ماه تراکنش بیش از ۳۵ میلیون تومان داشته باشند تجاری تلقی شده و به آن مالیات تعلق می‌گیرد. هنوز مشخص نیست آیا تمامی تراکنش‌ها مشمول این قاعده است یا صرفا تراکنش‌های واریزی! و کارشناسان معتقدند این تصمیم منجر به فشار مالیاتی بر مردم می‌شود.
نویسنده :
مهسا جزینی

 

بانک مرکزی اعلام کرده است حساب‌هایی که درماه تراکنش بیش از ۳۵ میلیون تومان داشته باشند تجاری تلقی شده و به آن مالیات تعلق می‌گیرد، این درحالی است که کارشناسان معتقدند این تصمیم منجر به فشار مالیاتی بر مردم می‌شود. هنوز مشخص نیست آیا تمامی تراکنش‌ها مشمول این قاعده است یا صرفا تراکنش‌های واریزی! بانک مرکزی توضیح بیشتری در این زمینه نداده است و همین باعث ایجاد برخی ابهام‌ها و حتی اعتراضات و انتقادات به این طرح شده است.

 

معترضان به مالیات بر تراکنش بالای ۳۵ میلیون تومان

 

سیامک قاسمی -کارشناس حوزه کسب و کار- در یادداشتی در فضای مجازی نوشت: گفتند حساب‌های بانکی با گردش بالای ۳۵ میلیون تومان در ماه تجاری محسوب می‌شود و باید مالیات بدهند. یک خانواده در مناطق یک تا ۶ تهران با هزینه‌ی اجاره و حمل و نقل و خوراکی و رستوران و پوشاک و مدرسه و مابقی بیشتر از ۳۵ میلیون تومان هزینه دارد! او در توئیت دیگری هم نوشته است: در دفاع از طرح تخیلی حساب‌های تجاری می‌گویند هر دو شرط باید با هم باشد. یعنی اگر شما در ماه ۱۰۰ تراکنش با گردش  ۳۵میلیون تومان داشته باشید، حسابتان تجاری و مشمول مالیات است اما اگر ۹۹ تراکنش با گردش ۵ میلیارد تومان داشته باشد، نیست.

 بهنام صمدی، کارشناس اقتصادی نیز در یادداشتی نوشت: براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، چنانچه یک حساب بانکی بیش از ۱۰۰ تراکنش در ماه داشته باشد و ۳۵ میلیون تومان در تراکنش‌ها جابه‌جا شود، تراکنش تجاری تلقی می‌شود و باید مالیات پرداخت کند. آفرین! فقط بعدا محل هزینه‌کرد ریال به ریال این مالیات‌ها را شفاف اعلام کنید.

کاربر دیگری نوشته است: فکر کنید در یک ماه، ۱۵ میلیون حقوق واریز بشود و شما به‌مدت دو روز به برادرت ۱۰ میلیون تومان قرض بدهی و بعد پس بگیری، یعنی تا اینجا ۳۵ میلیون تومان تراکنش مالی. همان حقوق یعنی تراکنش مالی مازاد بر ۳۵ میلیون تومان و احتساب حساب بانکی شخصی به‌عنوان حساب تجاری! حالا بدو برو بانک و مستندات ارائه کن!

 

مجازات-فرار-مالیاتی-در-ایران-1

 

مدافعان مالیات بر تراکنش بالای ۳۵میلیون تومان

 

مدافعان قانون جدید می‌گویند که این قاعده صرفا برای تراکنش‌های واریزی‌ست نه پرداختی و قانون خوبی‌ست که با توجه به رهگیری واریزی‌ها بر اساس کد ملی نه صرفا کارت بانکی، می‌تواند جلوی فرار مالیاتی به شیوه کارت‌به‌کارت را هم بگیرد. کاربری نوشته است: قرار بر این است که حساب‌های اجاره‌ای یا شخصی افرادی مثل برخی پزشکان که در ماه بیش از ۱۰۰ تراکنش ورودی مجموعا بالای ۳۵میلیون به حساب دارند به عنوان حساب تجاری شناخته شده و مالیات بپردازند. یعنی این قانون مربوط به فردی‌ست که ماهی ۱۰۰ تراکنش واریز وجه برایش صادر می‌شود، مانند پزشکی که برای فرار از مالیات می‌گوید کارت‌به‌کارت کن.

کاربر دیگری هم نوشته است: رفع ابهام درمورد تفکیک حساب‌های تجاری از شخصی؛ قرار نیست از تراکنش‌های اشخاص درصدی مالیات اخذ شود بلکه اگر حساب‌های شخصی مشکوک به فعالیت اقتصادی باشد از او دعوت می‌شود تا علت حجم فعالیتش را توضیح دهد و درصورت اثبات فعالیت اقتصادی باید مورد رسیدگی مالیاتی قرار گیرد.

 

دنبال شناسایی حساب‌های تجاری هستیم

 

به گفته اصغر ابوالحسنی؛ قائم مقام بانک مرکزی بر اساس مصوبه‌ی شورای پول و اعتبار چنانچه حسابی بیش از ۱۰۰ تراکنش واریز به حساب در ماه داشته باشد و ۳۵ میلیون تومان در تراکنش‌ جابه‌جا شود، تراکنش تجاری تلقی می‌شود. ابتدا پیامکی برای افراد ارسال می‌شود که تراکنش‌های بالایی که دارد حساب تجاری است و حساب تجاری نیازمند اخذ مالیات است، چنانچه فرد مدعی شود که کار تجاری انجام نمی‌دهد و به اشتباه جزو حساب‌های تجاری شناسایی شده می‌تواند مدارک مربوطه را به سازمان مالیاتی ارائه کند و مساله حل می‌شود. او از ارسال پیامک حساب‌های تجاری و غیرتجاری به افراد از ابتدای مهرماه خبر داده و گفته است: نه تنها شناسایی حساب‌های تجاری خللی در فعالیت افراد ایجاد نمی‌کند، برای حساب‌های تجاری موارد مشوقی هم در نظر گرفته شده است.

ابوذر سروش؛ معاون نظارت بانک مرکزی هم در این باره، هدف بانک مرکزی از تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری را ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور دانسته است. او با اشاره به اقدام افراد برای تجاری شدن حساب‌های خود تاکید کرد: در روش نخست، اشخاص می‌توانند با مراجعه به درگاه‌های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، شماره حساب یا حساب‌های تجاری خود را اعلام کنند. معمولاً سازمان امور مالیاتی کشور زمان تکمیل اظهارنامه‌های مالیاتی شماره حساب‌های تجاری صاحبان کسب و کار را از آن‌ها استعلام می‌کند، بنابراین افراد می‌توانند از همان درگاه، شماره حساب‌های تجاری خود را اظهار کنند.

پس از اظهار مودیان، سازمان امور مالیاتی کشور صحت اطلاعات حساب و تعلق آن به مودی را از سامانه سیاح بانک مرکزی استعلام می‌کند و در صورت تایید، مراتب را به صورت سیستمی به بانک مرکزی اعلام می‌کند. بانک مرکزی نیز شماره حساب دریافتی را به صورت سیستمی به بانک عامل برای تغییر وضعیت به حساب تجاری، اعلام می‌کند؛ بنابراین همه حساب‌های اعلامی از سوی سازمان امور مالیاتی کشور تجاری می‌شوند. البته به استثنای حساب‌های اشخاص خارجی دارای کسب و کار که مجوز کار یا سرمایه‌گذاری در کشور را از مراجع ذی‌صلاح دریافت کرده باشند.

سروش افزود: در روش دوم، افراد می‌توانند به بانک‌های عامل مراجعه و اطلاعات حساب‌های خود نزد آن‌ها را که می‌خواهند به حساب تجاری تبدیل شود اعلام کنند. در این حالت صاحبان کسب و کار باید شماره پرونده مالیاتی خود را نیز به متصدیان بانکی اعلام کنند. بانک عامل پس از ارسال سیستمی اطلاعات به سازمان امور مالیاتی از مسیری که بانک مرکزی تدارک دیده است و دریافت تاییدیه از آن سازمان، می‌تواند حساب معرفی شده را تجاری کند.

 

ارسال نظر
نظرات بینندگان
mahsa
-
دوشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۱
0
سلام وقت بخیر
آیا این قانون روی همه ی حساب های شخص است یا فقط یک حساب
مثلا شخصی 3 کارت با اسم خودش داشته باشد
آیا این قانون روی تمام کارت های او است یا روی تک تک کارت ها به صورت جداگانه؟
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!