جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ 29 March 2024
طغیان سرخک در ایران، از تبعات حضور مهاجران است
«سیدمحمد میرخانی» عضو هیات مدیره نظام پزشکی در گفت‌وگو با فراز مطرح کرد:

طغیان سرخک در ایران، از تبعات حضور مهاجران است

در اوایل اسفندماه سال گذشته، وزارت بهداشت طی نامه‌ای نسبت به بروز طغیان سرخک در کشور هشدار داده است. در متن این نامه آمده است: «بروز تعداد ۶۲۴ مورد سرخک تاییده شده در سال ۲۰۲۲ میلادی و ادامه یافتن چرخش ویروس در سال ۲۰۲۴ (تاکنون ۵۰ مورد) عموما متاثر از همه‌گیری وسیع سرخک در کشور‌های افغانستان و پاکستان بوده است. در طی ماه‌های اخیر کشور عراق نیز با همه‌گیری وسیع بی سابقع طی ۱۰ سال اخیر مواجه شده است.» در ادامه این نامه ذکر شده است: «لازم است تمامی دانشگاه‌های مرزی توجه ویژه به واکسیناسیون به موقع کودکان به عنوان اولین استراتژی و تقویت نظام مراقبت بیماری‌های بثوری تب دار دومین استراتژی مهم در حفظ وضعیت حذف سرخک در کشور را داشته باشند. روزنامه اینترنتی فراز در خصوص هشدار طغیان سیل در کشور با «سیدمحمد میرخانی» عضو هیات مدیره نظام پزشکی گفتگو کرده است.

مرگ پدر و مادر کودک بیمار؛ یک اتفاق عادی، عادی به اندازه کمبود تخت بیمارستانی!

خبر گازگرفتگی و فوت والدین یک کودک بستری در بیمارستان بسیار غم انگیز و تلخ است؛ این حادثه تلخ، اما می‌تواند ما را به واقعیت‌های ناخوشایندی در سیستم بهداشت و درمان کشور نزدیک کند که در صورت نادیده گرفتن آن‌ها، کشور با بحران عظیمی مواجه خواهد شد...
وقتی کرونا دروغ بود!
سالگرد فاجعه ای که انکار می شد

وقتی کرونا دروغ بود!

چهار سال از روز‌های همه‌گیری گذشت. از روز‌های روز‌های التهاب و اضطراب، روز‌های دوری و دورکاری و روز‌هایی که ویروس مرگ در همسایگی‌مان زندگی می‌کرد. درست در همین روز‌ها بود که ورود کرونا به ایران به شکل رسمی تایید شد.
زیرسویه جدید کرونا را جدی بگیرید!
دکتر «هادی یزدانی» در گفت‌وگو با فراز:

زیرسویه جدید کرونا را جدی بگیرید!

به تازگی رئیس انستیتو پاستور ایران از شناسایی اولین نمونه ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا موسوم به JN ۱ خبر داد و گفت: علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی است. سویه غالب کرونا در جهان سویه‌ای جهش یافته به نام جی‌ان‌وان است که حدود ۶۰ درصد در آمریکا شیوع دارد. پیشتر «حسین فرشیدی» معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه شیوع سویه جدید کووید موسوم به JN.۱ که از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان "نوع مورد توجه" نامگذاری شده، آیا هشداری در این خصوص داده شده است؟ گفت: ما هشدار جدیدی در این زمینه که بخواهیم جامعه را ملتهب کنیم نداشته‌ایم.

راه تازه برای درمان آلزایمر

مدت‌ها بود که این بیماری نه‌فقط به عنوان دردی بدون درمان، بلکه مشکلی تلقی می‌شد که حتی طریق رفتار با آن را هم نمی‌دانستیم. این بیماریِ نابودگر از «اختلال شناختی خفیف» آغاز شده و نهایت امر به درماندگی مطلق می‌انجامد. خطر ابتلا به این بیماری با افزایش سن بیشتر می‌شود. سازمان بهداشت جهانی پیش‌بینی کرده که تا سال ۲۰۵۰ بالغ بر ۱۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان با زوال عقل مواجه خواهند بود.
دولت رئیسی نه عُرضه تولید دارو داشت، نه واردات
دستور جمع‌آوری برخی آنتی‌بیوتیک‌های وارداتی به کشور صادر شد

دولت رئیسی نه عُرضه تولید دارو داشت، نه واردات

دولت ابراهیم رئیسی که شعار اصلی‌اش بر تولید داخلی است و بارها هم بر لزوم تهیه نیاز کشور توسط داروهای ایرانی تاکید کرده بود، حتی در واردات دارو نیز ناموفق عمل کرده است.
افزایش نجومی ویزیت؛ به بهانه جلوگیری از مهاجرت

افزایش نجومی ویزیت؛ به بهانه جلوگیری از مهاجرت

اگرچه آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران از ایران پیش از همه‌گیری کرونا هم بالا بود، براساس اعلام مقام‌های سازمان نظام‌پزشکی، در دوران همه‌گیری شدت بیشتری یافته است. رئیس‌ کل سازمان نظام‌ پزشکی گفته در حال حاضر بسیاری از پزشکان زیرخط فقرند. اما نکته این است که پزشک فقیر، اولا چگونه توان مهاجرت دارد و ثانیا چرا باید هزینه فقر پزشک را شهروند فقیرتر از او بپردازد؟
نسخه‌نویسی الکترونیک با منافع مسئولان تعارض دارد!
عضو کمیسیون بهداشت و درمان به «فراز» گفت:

نسخه‌نویسی الکترونیک با منافع مسئولان تعارض دارد!

در قانون برنامه پنجم و ششم توسعه بر اجرای طرح «نسخه نویسی الکترونیک» تأکید شده است و دولت باید امسال از اول دیماه این طرح را اجرا می‌کرد. به گفته طراحان، این طرح مزایای زیادی دارد؛ جلوگیری از مصرف بی‌رویه دارو، رفع خطا‌های نسخه‌خوانی-به خاطر دستخط معروف پزشکان- و نسخه‌پیچی و نیز صرفه‌جویی در مصرف کاغذ برای چاپ دفترچه‌های درمانی است.
پزشکانی که «پوز» ندارند را به ۱۵۲۶ گزارش کنید
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با فراز:

پزشکانی که «پوز» ندارند را به ۱۵۲۶ گزارش کنید

سه معضل یا درواقع خلاء مهم بخش بهداشت و درمان کشور ما؛ فرار مالیاتی پزشکان با عدم استفاده از دستگاه پوز، تصمیم‌های بی‌ثبات در مورد حذف یا ادامه ارائه ارز ترجیحی و بالاخره نسخه نویسی الکترونیک است. در بخش فرارمالیاتی، گرچه برخی پزشکان، کلینیک‌ها و درمانگاه‌ها، بالاخره در برابر استفاده از دستگاه پوز کوتاه آمدند، اما هنوزهم هستند پزشکان و مراکز درمانی که بیماران را وادار به پرداخت نقدی، کارت به کارت کردن وجه و یا استفاده از دستگاه خودپرداز سرخیابان می‌کنند! مورد دوم، بازی در میدان تخصیص یا عدم تخصیص ارز ترجیحی به واردات دارو، مواداولیه و تجهیزات پزشکی است. اول آذرماه سال جاری، سازمان غذا و دارو اعلام کرد ارز ترجیحی را قطع خواهد کرد. اما چند روز بعد و ناگهان با چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای، رئیس سازمان غذا و دارو گفت که سیاست دولت و وزارت بهداشت، ادامه پرداخت ارز ترجیحی به دارو و تجهیزات پزشکی است؛ با تذکراین نکته مهم که برای آزادکردن ارز داروهای وارداتی، باید دولت منابعی درنظر بگیرد، خروجی منابع را به بیمه‌ها بدهد و بیمه‌ها پوشش این داروها را تقبل کنند؛ البته مورد اخیرحتی با وجود تداوم اختصاص ارز ترجیحی، هنوز دچار مشکل است و بسیاری از داروهای وارداتی که توسط پزشکان نسخه می‌شوند؛ تحت پوشش بیمه نبوده و بیماران به ناچار آن‌ها را با نرخ دلارآزاد می‌خرند. مشکل سوم؛ نسخه‌نویسی الکترونیکی است، که سال گذشته تا پایان آذر به پزشکان مهلت داده شده بود تا استفاده از این روش را آغاز کنند و امسال هم تا آخر دی ماه، این مهلت تمدید شده است.
پزشکان سهمیه‌ای، سلامت آینده کشور را تهدید می‌کنند

پزشکان سهمیه‌ای، سلامت آینده کشور را تهدید می‌کنند

سهمیه‌ای یا آزاد، مسئله این است؛ مسئله‌ای مهم که مشخص می‌کند دانشجویی براساس شایستگی و نمره مطلوبی که به‌دست آورده وارد رشته‌ای مانند پزشکی شده، یا براساس سهمیه‌ای انتصابی یا انتسابی. این روزها، اخبار مختلفی در مورد دانشجویان پزشکی که با سهمیه‌های مختلف وارد این رشته شده‌اند و افشای اطلاعات کارنامه کنکوری آن‌ها بر سر زبان‌هاست و تصویر این کارنامه‌ها در شبکه‌های مجازی، دست به دست می‌شود و البته هم موجب تعجب کاربران شده و هم آنان را نگران سلامت آینده خود و خانواده‌شان می‌کند. عجیب‌ترین نکته در این مورد، قبولی 60 درصدی داوطلبان سهمیه‌ای در رشته‌های پزشکی است، موردی که حتی صدای قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت را هم درآورده است.
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!