پنجشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۳ 28 March 2024
جامعه
اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش، خلاف قانون اساسی است
بررسی پیشنهاد کاهش سن دیپلم از ۱۸ به ۱۵ سال

اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش، خلاف قانون اساسی است

نهاد آموزش و پرورش در پیشرفت کشور‌ها نقش پررنگی دارد و تبعات هر نوع برنامه‌ریزی برای آموزش و پرورش در آینده خود را نشان می‌دهد؛ لذا برنامه‌ریزان این حوزه باید علم و سواد کافی را داشته باشند و واقعیت جامعه را بشناسند. در همین راستا باید مشکلات مرتبط با این نهاد ریشه‌یابی و حل شوند. وزیر آموزش و پرورش مهم‌ترین مسئول حوزه آموزش و پرورش هر کشوری است و نیاز است نسبت به تمام حوزه‌های مرتبط اشراف اطلاعاتی کاملی داشته باشد. رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورشی است که به اظهار نظرات جنجالی شهرت دارد و اخیرا نیز در خصوص کاهش سن دیپلم نظری را بیان کرده که واکنش بسیاری را برانگیخته است.
صدا، دوربین، کلاس!
معلم بلاگری؛ آسیب اجتماعی یا شیوه جدید تدریس؟

صدا، دوربین، کلاس!

«شیب‌بام»، حتما شما هم مدت‌ها پیش این ویدیو را دیده‌ و به آن خندیده‌اید. ویدیویی که معلم در کلاس درس از یک دانش‌آموز ضبط کرد و در فضای مجازی منتشر شد. اگر دقت بیشتری به این دست از ویدیوها کنید، قطعا متوجه فشار روانی که به دانش‌آموز وارد شده خواهید شد. فشاری که بی‌شک بعدها با انتشار گسترده این ویدیو و مورد تمسخر قرار گرفتن آن، شدت گرفت. «معلم بلاگری» پدیده نوظهوری است که این روز‌ها بین برخی از معلمان رایج شده است. اخیرا، انتشار خبر اخراج دو «معلم بلاگر» و سپس تکذیب آن، این مساله را بار دیگر به موضوع پر بحثی در رسانه‌ها‌ و شبکه های اجتماعی تبدیل کرده است.
گسترش جرائم از دل مدرسه شکل نگرفته است
محمدرضا نیک‌نژاد کارشناس آموزشی در گفتگو با فراز مطرح کرد:

گسترش جرائم از دل مدرسه شکل نگرفته است

به تازگی معاون عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران بزرگ درباره ظهور و بروز «اشرار نوپدید» در جامعه توضیحاتی را ارائه کرد؛ او به نقش دستگاه‌های متولی آموزش و تربیت جوانان و نوجوانان در پیشگیری از شکل‌گیری «اشرار نوپدیده» اشاره کرده‌است. «سرهنگ سعید راستی» معاون عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران بزرگ در گفتگو با ایلنا گفت: معیار ما برای اعلام نظر درباره کنترل اشرار و اراذل و اوباش، آمار‌هایی است که از کاهش یا افزایش میزان وقوع جرایم خشن و کنترل و دستگیری اراذل و اوباش به دست می‌آوریم. بر همین اساس، خوشبختانه طبق آمار‌های رسمی پلیس، میزان وقوع جرایم خشن در سطح تهران بزرگ در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸ درصد کاهش یافته است. از نظر پلیس حتی وقوع یک مورد جرم خشن در تهران و دیگر شهر‌های کشورمان زیاد است و به همین دلیل، فراجا تا دستگیری تمام اشرار خطرناکی که مرتکب جرایم خشن می‌شوند یا در سطح محله‌ها ایجاد رعب و وحشت می‌کنند، از پای نخواهد نشست و برخورد قاطعانه با اراذل و اوباش را ادامه می‌دهد. راستی همچنین با اشاره به ظهور برخی «اشرار نوپدید» در سطح تهران گفت: متاسفانه برخی جوان‌ها که خودشان سابقه شرارت ندارند، اما فریب اراذل و اوباش قدیمی را خورده‌اند و راه خطرناک ارتکاب به جرایم خشن را برای زندگی خود انتخاب کرده‌اند، جزو اشرار نوپدید محسوب می‌شوند. البته همین افراد هم در کنترل پلیس قرار دارند. این مقام انتظامی ادامه داد: اگرچه اشرار نوپدید سابقه‌ای ندارند، اما از روی ناآگاهی و فریب‌خوردگی قمه به دست می‌گیرند و در سطح محله‌ها اقدام به ایجاد رعب و وحشت می‌کنند یا در نزاع‌های گروهی به اشرار دیگر ضرب و جرح وارد می‌کنند یا حتی ممکن است اشرار دیگر یا حتی شهروندان عادی را به قتل برسانند؛ البته همه این اشرار دستگیر می‌شوند و در صورت لزوم، مورد قصاص قرار می‌گیرند. وی در پایان تصریح کرد: لازم است که دستگاه‌های متولی آموزش و تربیت نوجوانان و جوانان، پیش از این که افراد جوان با اشرار خطرناک و قدیمی دم‌خور شوند و تحت تاثیر آنان قرار گیرند، این افراد را هدایت و حمایت کنند و از به وجود آمدن اشرار نوپدید در سطح جامعه جلوگیری کنند. در شرایطی که بسیاری از کارشناسان حوزه آموزش نسبت به کیفیت آموزش هشدار می‌دهند و مسائل معیشتی معلمان از دغدغه‌های اساسی آن‌ها است؛ چگونه می‌توان انتظار داشت دستگا‌های متولی آموزش و تربیت از شکل‌گیری «اشرار نوپدید» جلوگیری کنند؟ به عبارتی دیگر اصلا چنین امکانی در کشور ما برای آموزش و پرورش فراهم است؟ نهاد‌های متولی آموزش و پروش در خصوص مسائل تربیتی و جلوگیری از شکل‌گیری ناهنجاری‌ها نقش بسزایی دارند؛ اما فراهم بودن بستر ایفای این نقش موضوعی است که روزنامه اینترنتی فراز در گفتگو با محمدرضا نیک نژاد کارشناس آموزشی به آن پرداخته است.
۱۰ درصد جامعه بی‌سواد مطلق است | بیش از ۳ میلیون بازمانده از تحصیل در آمارهای غیررسمی
علیرضا رحیمی پژوهشگر حوزه علوم‌تربیتی در گفت‌وگو با فراز:

۱۰ درصد جامعه بی‌سواد مطلق است | بیش از ۳ میلیون بازمانده از تحصیل در آمارهای غیررسمی

یکی از مهم‌ترین علائم و نشانه‌هایی که افزایش آمار بی‌سوادی به ما نشان می‌دهد این است که آموزش و پرورش و ساختار آموزشی که سوادآموزی هم جزو آن حساب می‌شود؛ یک ساختار ناکارآمد و لنگانی است. ساختاری که به نام نهضت سوادآموزی راه انداخته شده است و ساختار آموزشی در آموزش مدرسه‌ای که نتوانسته‌اند این تعداد از شهروندان و بچه‌ها را در خودشان حفظ و آن‌ها را باسواد کنند؛ دچار یک ناکارآمدی مزمن است.
ناامیدی از وضعیت کشور دلیل کاهش نمرات امتحانات نهایی است
یک کارشناس آموزش‌وپرورش در گفت‌وگو با فراز:

ناامیدی از وضعیت کشور دلیل کاهش نمرات امتحانات نهایی است

کاهش میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۲ موضوعی است که در چند روز گذشته، حواشی زیادی به دنبال داشته و تحلیل‌های متفاوتی پیرامون این موضوع، ارائه شده است‌.
مدارس تعطیل، اینترنت تعطیل‌تر!
مصایب دانش‌آموزان در هوای آلوده

مدارس تعطیل، اینترنت تعطیل‌تر!

تعطیلی دو روزه مدارس ابتدایی تهران، بیشتر کلاس‌های درس را هم تعطیل کرده. مشکلات اینترنت عملا امکان برگزاری کلاس‌های آنلاین را از بین برده تا هماهنگ نبودن ارگان‌های مختلف برای مواجهه با معضلات آلودگی هوا بیش از پیش آشکار شود.
تحصیلات تکمیلی اتباع در ایران دشوار است؟ | بیش از ۴۰ هزار افغانی در ایران تحصیل می‌کنند

تحصیلات تکمیلی اتباع در ایران دشوار است؟ | بیش از ۴۰ هزار افغانی در ایران تحصیل می‌کنند

با افزایش تعداد مهاجران در ایران، تحصیل اتباع خارجی در دانشگاه‌های کشور به محل بحثی تبدیل شده است. براساس قوانین موجود، سالانه تعدادی از مهاجران از طریق کنکور سراسری در مقاطع مختلف وارد دانشگاه‌ها می‌شوند و باقی متقاضیان باید اقدام به ثبت نام رشته‌های بدون کنکور در دانشگاه‌های دارای ظرفیت کنند.
تفکیک جنسی در کتاب‌های درسی؟! | حرف‌های وزیر برای دانش‌‌آموزان مسخره است
محمدرضا نیک‌نژاد عضو کانون صنفی معلمان در گفت‌وگو با فراز:

تفکیک جنسی در کتاب‌های درسی؟! | حرف‌های وزیر برای دانش‌‌آموزان مسخره است

یک کارشناس‌ آموزش و پرورش و عضو کانون صنفی معلمان ایران گفت: دانش‌آموزان، فقط نگاه ابزاری به کتب درسی دارند و بیشتر دانش‌‌آموزان به شکل مسخره‌آمیز به اظهارات وزیر آموزش‌وپرورش، پیرامون تفکیک جنسی کتب درسی نگاه می‌کنند.
مهر بی‌معلم؛ مروری بر اظهارنظرها و کارنامه جنجالی وزیر آموزش و پرورش

مهر بی‌معلم؛ مروری بر اظهارنظرها و کارنامه جنجالی وزیر آموزش و پرورش

باید یک ماه از سال تحصیلی می‌گذشت تا همه کلاس‌های درس در کشور معلم‌دار شوند. چراکه درست در میانه مهر وزارت آموزش و پرورش همچنان مشغول برگزاری آزمون‌های گزینشی از میان برگزیدگان آزمون استخدامی آموزگاری بود.
کمبود ۱۵ هزار معلم در استان سیستان و بلوچستان
گفت‌و‌گوی فراز با معین‌الدین سعیدی، نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس

کمبود ۱۵ هزار معلم در استان سیستان و بلوچستان

معین‌الدین سعیدی: در استان سیستان وبلوچستان ۱۵ هزار کمبود معلم داریم؛ متاسفانه رویکرد‌ها به گونه‌ای بوده که با قانون جوانی جمعیت، به راحتی معلمان فعلی انتقالی می‌گیرند و از شهر می‌روند. وضعیت کمبود معلم در استان را به مرحله فاجعه رسانده است.
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!