سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ 23 April 2024
يکشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۵۶۵۳۹
یادداشتی از علی شریعتی؛ عضو اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق

جامعه نسبت به خبر آزادسازی منابع ارزی کره «بی حس» شده‌

جامعه نسبت به خبر آزادسازی منابع ارزی کره «بی حس» شده‌
بانک مرکزی مجددا اعلام کرده که منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی، به زودی آزاد خواهد شد. جامعه نسبت به این خبر، سر شده و این اخبار تاثیر گذشته را بر روی نوسانات بازار ارز ندارند.

پس از نوسان ارزی هفته گذشته، مجددا بانک مرکزی اعلام کرده است که منابع ارزی بلوکه شده ایران در کره جنوبی، به زودی آزاد خواهد شد. خبری که طی ماه‌های اخیر بارها برای تنظیم بازار ارز اعلام شده و حتی این اواخر به شکل طنز در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی درآمده است. اما نکته اینجاست که جامعه نسبت به این خبر، سر شده و این اخبار تاثیر گذشته را بر روی نوسانات بازار ارز ندارند.

در موضوع نوسانات ارزی، عوامل خارجی موثری همواره وجود داشته که یکی از مهمترین آن‌ها، موضوع برجام و ارتباطات بین‌المللی بوده است.

با توجه به احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در مجلس سنا و مجلس نمایندگان و ظهور دوباره ترامپیست‌ها از یک‌سو و همراهی اروپا برای روی کار آمدن نتانیاهو، به نظر می‌رسد آخرین فرصت‌ رسیدن به برجام هم در حال از دست رفتن است و نمی‌توانیم به تاثیر گذاری برجام در تنظیم بازار ارز هم خوشبین باشیم.

 همچنین اتفاق اثرگذاری به‌منظور جهش نرخ ارز از دید اقتصادی مشاهده نمی‌شود. در کشور بزرگ‌ترین تاجر دولت محسوب می‌شود و منابع ارزی را در اختیار دارد و دولت تنظیم‌کننده بازار است اما در رویه تغییری نداشته است.

فشار تقاضا و بحث ترس افت ارزش پولی نیز در کشور همیشگی وجود داشته است، البته برخی موج سواری‌ها توسط برخی از افراد صورت می‌گیرد، با وجود این عوامل تأثیر چندانی بر روی روند نرخ ارز نخواهد داشت.

 روند تحلیلی نامطلوب و پیوسته‌ای در کشور وجود دارد که اقتصاد ایران با تطابق یافته است. مثلا در اتفاق عجیبی در روز دوشنبه، دلار در سلیمانیه هزار تومان ارزش کمتری نسبت به دلار تهران داشته است، درحالی‌که همواره نرخ سلیمانیه بالاتر از تهران است.

 وقتی قیمت دلار در سلیمانیه تا این حد بوده؛ یعنی در عراق تقاضا وجودی ندارد؛ ولی در ایران به دلایلی نامعلوم نظیر صاحبان قدرت همچنان به دنبال افزایش نرخ ارز هستند.

نکته دیگر در نوسانات ارزی، تفاوت نرخ ارز آزاد با ارز نیمایی‌ست. ما سال‌ها با اعتقاد به اینکه ارز ۴۲۰۰ تومنی فسادزاست، منتقد آن بودیم اما امروز در مقاطعی شاهد تفاوت فاحش قیمت بین ارز آزاد و نیمایی هستیم که تداعی کننده همان فساد ارز ترجیحی‌ست. 

با استناد به تمام مواردی که گفته شد، به نظر می‌رسد کنترل نوسانات ارزی، نیازمند سیاست‌های اساسی‌تر و تصمیمات بزرگتری‌ست و نمی‌توان دست به دامن سیاست‌های کوتاه مدت و خبر محور شد و امیدوار به تغییر بود.

 

 

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!