چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ 24 April 2024
شنبه ۱۲ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۷
کد خبر: ۴۴۳۴۴
در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت؛

ایران اتهامات آمریکا درباره حمله به مواضع این کشور در عراق را رد کرد

ایران اتهامات آمریکا درباره حمله به مواضع این کشور در عراق را رد کرد
نماینده دائم ایران در پاسخ به نامه اخیر نماینده دائم آمریکا، اتهامات وارده به ایران را رد و با نقض منشور قلمداد کردن حمله اخیر آمریکا به سوریه و عراق، این حملات را شدیداً محکوم کرد.

به گزارش فراز، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در این نامه که به رئیس شورای امنیت ارسال کرده، اعلام نموده است من چندین بار در گذشته، از جمله در نامه‌های خود به رئیس شورای امنیت، به صراحت گفته‌ام که جمهوری اسلامی ایران در هیچ حمله مسلحانه‌ای از سوی هیچ نهاد یا فردی علیه کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق، دخالت مستقیم یا غیرمستقیم نداشته است. 

وی اضافه کرده است: بنابراین، هر گونه تلاش برای نسبت دادن تصریحی یا تلویحی چنین اتهامی به ایران، نادرست و فاقد حتی بدیهی‌ترین اطلاعات قابل اطمینان برای اثبات بوده و کاملاً بی اساس است و به همین خاطر ما با قاطعیت چنین ادعاهایی را رد کرده و از نظر حقوقی آنها را باطل و فاقد هر گونه اثری می‌دانیم.
روانچی تأکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران تفسیر دلبخواه آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل برای توجیه حمله نظامی غیرقانونی خود در ششم تیر ۱۴۰۰ به سوریه و عراق را قاطعانه رد کرده و این اقدامات غیرقانونی را که نقض حاکمیت دو کشور منطقه است، شدیداً محکوم می‌کند.
نماینده کشورمان اضافه کرده است: این استدلال آمریکا که چنین حملاتی برای «بازداشتن» جمهوری اسلامی ایران و به اصطلاح «گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران» از انجام حملات بیشتر به کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق انجام شده است، مبنای واقعی یا قانونی ندارد؛ چون صرفاً بر یک تفسیر دلبخواه از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل بنا شده است و به همین خاطر، این حملات آمریکا نقض آشکار حقوق بین الملل، بویژه ماده ۲ منشور سازمان ملل است.
سفیر کشورمان در پایان تأکید کرده است که تلاش اخیر آمریکا برای متهم کردن دیگران در منطقه برای سرپوش گذاشتن بر فعالیت های غیرمسئولانه و بی‌ثبات کننده یا منحرف کردن اذهان از اقدامات نظامی غیرقانونی و ماجراجویانه اش در منطقه، محکوم به شکست است.

به گزارش ایسنا، نماینده آمریکا در سازمان ملل ااخیرا در توجیه حملات هوایی به شبه نظامیان عراق و سوریه در نامه ای شورای امنیت سازمان ملل را از حملات هوایی اخیر آمریکا علیه شبه نظامیان عراق و سوریه مطلع کرده و ادعایی علیه ایران نیز مطرح کرد.

بر اساس گزارش رویترز، دولت آمریکا روز  سه شنبه شورای امنیت سازمان ملل را در جریان گذاشت که آنچه نیروهای شبه نظامی تحت حمایت ایران در سوریه و عراق خوانده است را تحت حملات هوایی قرار داده است  تا از این که این شبه نظامیان و تهران حملات بیشتری علیه کارکنان نظامی یا اماکن آمریکایی انجام دهند، جلوگیری شود. 
طبق بند ۵۱ منشور سازمان ملل، ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل باید فورا در جریان هر گونه اقدامی که کشورها به عنوان دفاع از خود در برابر حملات مسلحانه انجام می دهند، قرار بگیرند. 
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که این حملات هوایی به دلیل یک سری حملات  پهپادی و موشکی علیه کارکنان نظامی و اماکن آمریکایی در عراق، اماکن مورد استفاده این شبه نظامیان را مورد هدف قرار داده است. 
توماس در نامه ای که به رویت رویترز رسیده است، نوشت: این پاسخ نظامی پس از آن که ثابت شد گزینه غیر نظامی برای پرداختن به این تهدید کافی نبوده است، انجام شد و هدف تنش زدایی از وضعیت  و جلوگیری از حملات بیشتر را در بر داشته است. 
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز روز سه شنبه نامه ای مشابه به کنگره این کشور نوشته و گفت: آمریکا آماده است اقدامات بیشتر ضروری و درخور را در مقابل تهدیدات یا حملات بیشتر انجام دهد. 

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!