چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ 24 April 2024
پنجشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
کد خبر: ۴۳۰۸۴

شروع توسعه سواحل مکران با تامین برق

شروع توسعه سواحل مکران با تامین برق
مجری طرح‌های نیروگاهی بخار شرکت برق حرارتی گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، اشتغال زمان ساخت نیروگاه سیریک در 67 ماه ابتدایی معادل 5000 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در منطقه اشتغال ایجاد می‌کند.

به گزارش فراز به نقل از فارس، یکی از بزرگترین طرح‌های نیروگاهی پیش‌بینی شده در کشور، پروژه نیروگاه حرارتی 1400 مگاواتی سیریک است که فرآیند ساخت آن به زودی آغاز می‌شود.

این پروژه در راستای اجرای سیاست‌های صنعت برق کشور و همچنین برنامه ششم توسعه به منظور استفاده بهینه از منابع به خصوص سوخت مصرفی نیروگاه ها و افزایش راندمان تولید، تأمین برق پایدار جهت عرضه به شبکه سراسری، صادرات به کشورهای همسایه و توسعه سواحل مکران در نظر گرفته شده است.

به گزارش فارس، یکی از موارد پیرامون فرآیند ساخت نیروگاه سیریک آن است که عملیات ساخت این نیروگاه قرار بود،‌ از سال 1395 با سرمایه‌گذاری 1.2 میلیارد یورویی روس‌ها با مسئولیت شرکت تکنوپروم اکسپورت انجام شود، تاخیر در عملیات سرمایه‌گذاری ساخت این نیروگاه زمینه تغییر شرکت سازنده را فراهم کرد.

در همین راستا، رضا اردکانیان وزیر نیرو در مصاحبه‌ای به تاریخ 31 شهریور سال 1399 ضمن تاکید بر سرمایه‌گذاری روس‌ها در ساخت نیروگاه سیریک، گفت:« بالاخره طرف روس به این نتیجه رسید که باید پیمانکار را تغییر دهند، بر این اساس پیمانکار جدیدی انتخاب شد که این پیمانکار جدید مورد تایید کشورمان هم است.»

در همین رابطه امید می‌رود، ساخت نیروگاه سیریک به عنوان قطب تامین کننده یکی از مهمترین زیرساخت‌های مورد نیاز برای رشد اقتصادی سواحل مکران در موعد تعیین شده به اتمام برسد و شاهد شکوفایی ظرفیت‌های اقتصادی این منطقه باشیم.

در این زمینه به منظور آگاهی از جزئیات پروژه و قرارداد احداث نیروگاه 1400 مگاواتی سیریک به سراغ  بهنام خائفی نژاد، مجری طرح‌های نیروگاهی بخار شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی  رفتیم تا پیرامون این مسئله با وی به گفتگو بنشینیم.

در این مصاحبه مواردی از جمله جزئیات مالی قرارداد نیروگاه سیریک، جزئیات فنی و ویژگی‌های منحصر به فرد این نیروگاه و نقش نیروگاه سیریک در توسعه اقتصادی جنوب کشور عنوان شده است.

*فرآیند احداث نیروگاه سیریک آغاز می‌شود

فارس: در هفته‌های گذشته اخبار بسیار خوبی پیرامون پروژه نیروگاه سیریک به گوش می‌رسد. به عنوان سوال اول ممکن است پیرامون اهداف این پروژه نکاتی را بفرمایید؟

خائفی نژاد:  در اجرای سیاست‌های صنعت برق کشور به منظور استفاده بهینه از منابع به خصوص سوخت مصرفی نیروگاه‌ها و افزایش راندمان (بازدهی) تولید، تأمین برقی پایدار جهت عرضه به شبکه سراسری، صادرات به کشورهای همسایه و توسعه سواحل مکران ، احداث نیروگاه سیریک از محل وام اعطایی صادراتی دولتی فدراسیون روسیه به دولت جمهوری اسلامی ایران به ظرفیت 1400 مگاوات در دستور کار شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار گرفت و شرکت پاورماشینز روسیه پیمانکار کلید در دست احداث نیروگاه و پست فشارقوی GIS بلافصل آن طرح است.

فارس: محل احداث این پروژه در کدام منطقه کشور واقع شده است؟

خائفی نژاد:  در منطقه کوهستک استان هرمزگان در 140 ﮐﯿﻠﻮﻣﺘﺮی ﺷـﺮق ﺷﻬﺮﺳـﺘﺎن ﺑﻨـﺪرﻋﺒﺎس و 30 ﮐﯿﻠـﻮﻣﺘﺮی ﺟﻨـﻮب ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﯿﻨﺎب در ساحل دریای عمان در زمینی به مساحت حدوداً 199 هکتار قرار دارد.

*صفر تا صد فنی احداث نیروگاه 1400 مگاواتی سیریک

فارس: تا کنون نکات جزئی از ویژگی‌های نیروگاه 1400 مگاواتی ارائه نشده است. از همین رو سوالات زیادی پیرامون جزئیات فنی وجود دارد. از جمله موارد مطرح شده پیرامون راندمان، مصرف آب، واحدهای بخار است. اگر در این ارتباط جزئیاتی دارید، لطفا بیان کنید؟

خائفی نژاد:  نیروگاه سیریک 4واحد بخاری 350مگاوات و کل توان نامی خروجی نیروگاه 1400مگاوات با راندمان ناخالص حدوداً 46درصد و بویلر از نوع Super Critical یکبار گذر با سوخت اصلی گاز است و سیستم خنک کن این نیروگاه به صورت یک بار گذر (Once Through) با ظرفیت آب ورودی حدوداً 47 هزار مترمکعب بر ساعت برای هر واحد نیروگاهی در مجموع 188 هزار متر مکعب بر ساعت بوده و تامین آب مورد نیاز نیروگاه از دریا صورت می‌گیرد و برای تامین آب شیرین مصرفی نیروگاه نیز، آب شیرین کن از نوع MED با ظرفیت خروجی آب شیرین حدوداً 210 مترمکعب در ساعت مدنظر قرار گرفته است. ضمناً اجرای پست فشارقوی 400کیلوولت GIS بلافصل نیروگاه با شینه بندی یک و نیم کلیدی و با سیستم کنترل DCS در محدوده کار پیمانکار است.

لازم به توضیح است قرارداد در اسفند ماه به پیمانکار ابلاغ شده و LC (خط اعتبار اسنادی) پروژه توسط کارفرمای پروژه در حال حاضر گشایش پیدا کرده و همچنین فعالیتهای مهندسی پروژه آغاز شده است.

فارس: مدت زمان ساخت این پروژه در قرار داد چقدر در نظر گرفته شده است؟

خائفی نژاد:  مدت زمان قرارداد تا تحویل دائمی نیروگاه 67 ماه  با در نظر گرفتن 12 ماه دوره تضمین مشخص شده که سنکرون اولین واحد نیروگاهی با شبکه برق کشور،  41 ماه پس از شروع قرارداد در نظر گرفته شده است.        

*تاکنون 38 میلیون یورو از سوی شرکت برق حرارتی برای شروع پروژه به پیمانکار روسی پرداخت شده است

فارس: بر اساس جزئیات منتشر شده از پروژه نیروگاه 1400 مگاواتی سیریک، فرآیند تامین مالی این پروژه از محل فاینانس کشور روسیه قابل انجام است. از این رو مقرر بود، هفته گذشته زمینه تامین مالی با باز شدن LC پروژه مهیا شود. ممکن است جزئیات بیشتری از شرایط تامین مالی پروژه بفرمایید؟

خائفی نژاد : در بهمن ماه سال گذشته بحث فاینانس نیروگاه سیریک از محل وام اعتبار صادراتی دولت روسیه به دولت جمهوری اسلامی ایران در قالب قرارداد احداث توسط وزارت دارایی روسیه مورد تایید قرار گرفت و اسفندماه همان سال نیز پیمانکار روسی پروژه ضمانت‌نامه‌های اجرایی خود را به شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به عنوان کارفرما ارائه کرد. به دنبال آن نیز فرآیند پرداخت قسط اول پیش پرداخت از همان تاریخ کلید خورد.

بر خلاف همه مشکلات تامین و انتقال ارز به کشور روسیه تا این لحظه نیمی از قسط اول پیش‌پرداخت به کشور روسیه انجام پذیرفته و تامین اعتبار شده است.

فارس: رقم قسط پرداختی که می‌فرمایید، چند یورو است؟

خائفی نژاد : در حال حاضر 38 میلیون یورو به حساب پیمانکار روسی پروژه واریز شده و در تلاشیم تا یک ماه آینده مابقی 75 میلیون یورو قسط اول رو تامین اعتبار کنیم و این رقم به پیمانکار روسی انتقال پیدا کند.

*85 درصد از سرمایه لازم برای ساخت نیروگاه سیریک از محل وام اعتباری کشور روسیه تامین می‌شود

فارس: با توجه به اینکه این پروژه از محل فاینانس کشور روسیه تامین مالی می‌شود، چرا ایران باید در قالب اقساط نسبت به تامین مالی پیمانکار اقدام کند.

خائفی نژاد : کل رقم قرارداد بیش از 1400 میلیون یورو ارزش دارد که از این رقم 1197 میلیون یورو توسط روسیه تامین مالی شده و مابقی این رقم معادل 211 میلیون یورو توسط جمهوری اسلامی ایران و از طریق کارفرما تامین مالی می‌شود.

فارس: به عبارت دیگر 85 درصد از تامین مالی این پروژه از محل وام اعتباری روسیه و 15 درصد دیگر از بودجه شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی تامین مالی می‌شود؟

خائفی نژاد : بله و 15 درصدی که ما باید بدهیم در قالب 3 قسط 5 درصدی متناسب با پیشرفت پروژه در اختیار پیمانکار قرار می‌گیرد.

ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!