چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ 24 April 2024
دوشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۵۷۰۴۰

کنعانی: گره زدن مذاکرات به جنگ اوکراین یا زمستان سرد اروپا را تایید نمی‌کنم

کنعانی: گره زدن مذاکرات به جنگ اوکراین یا زمستان سرد اروپا را تایید نمی‌کنم
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بر اساس برخی اظهار نظرها به نظر می‌رسد که ایران حصول نتیجه در مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده بوده و این در حالی است که این تحلیل درست نبوده و اکنون می بینیم که اروپایی ها در زمینه انرژی با مشکلی روبرو نیستند، گفت: این صحبت که ایران روند مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده بوده به نظرم گمانه‌زنی رسانه‌ای است و چنین چیزی را تایید نمی‌کنیم.

ناصر کنعانی در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی گزارشی از عملکرد وزارت خارجه در طول یک هفته گذشته ارائه کرد .

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به این که امروز تیم ملی فوتبال ایران در مسابقات جام جهانی قطر اولین بازی خود را انجام خواهد داد گفت : بار دیگر برای مردان پرتلاش و سخت کوش ایران در این مسابقات آرزوی موفقیت می‌کنیم.

وی افزود: امیدواریم شاهد بازی جذاب ، دیدنی و توام با نتیجه مطلوب برای تیم ملی ایران باشیم و دل مردم ایران از این بازی و نتیجه آن شاد شود. ‌

کنعانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بر اساس برخی اظهار نظرها به نظر می‌رسد که ایران حصول نتیجه در مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده بوده و این در حالی است که این تحلیل درست نبوده و اکنون می بینیم که اروپایی ها در زمینه انرژی با مشکلی روبرو نیستند، گفت: این صحبت که ایران روند مذاکرات را به زمستان سرد اروپا گره زده بوده به نظرم گمانه‌زنی رسانه‌ای است و چنین چیزی را تایید نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: ایران در عمل نشان داده که پایبند به میز مذاکره برای دستیابی به توافق خوب و پایدار است.

وی با اشاره به پاسخ ایران به طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا و گفت‌وگو هایی که در این زمینه صورت گرفته است ، افزود : از نظر ایران امکان شکل‌گیری توافق زودتر از اینها وجود داشته است و چیزی به نام گره زدن مذاکرات به جنگ اوکراین یا زمستان سرد اروپا را تایید نمی‌کنم.

 کنعانی ادامه داد: آنچه باعث عدم جمع بندی مذاکرات رفع تحریم‌ها شده عدم وجود اراده سیاسی در طرف مقابل مشخصا طرف آمریکایی است.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر رئیس شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران و تاکید وی مبنی بر اینکه ایران عامل بی ثباتی در منطقه است، گفت: به نظرم این صحبت‌ها و اظهارات ارزش پاسخگویی ندارد.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از اظهار نظرها بیانگر این است که ایران به عراق گفته که اگر اقدام قاطعی علیه تروریست‌ها و تجزیه طلب‌ها در نواحی مرزی دو کشور انجام ندهد ایران مجبور خواهد شد که به صورت زمینی اقدام نظامی علیه این گروه‌ها انجام دهد، گفت: ما موضع خود را در ارتباط با فعالیت گروه‌های تروریستی و تجزیه طلب در نواحی مرزی دو کشور ایران و عراق پیش از این اعلام کرده‌ایم. امیدواریم که دولت مرکزی عراق با بسط حاکمیت خود و استقرار نیروهای مرزبانی و نظامی خود در طول مرزهای مشترک دو کشور مانع فعالیت گروه‌های تروریستی و تجزیه طلب شود تا ایران مجبور نشود برای دفع تهدیدات علیه خود دست به اقدامات بازدارنده دیگری بزند.

وی ادامه داد: ما به وعده‌هایی که دولت عراق در این زمینه داده همچنان امیدواریم و انتظار داریم که دولت عراق به تعهدات خود در این زمینه عمل کند و مرزهای دو کشور مرزهای صلح و امنیت باشد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ارتباط با اظهارات اخیر وزیر خارجه عراق در مورد مذاکرات ایران و عربستان و آخرین اخبار از روند این مذاکرات تصریح کرد: همانطور که پیش از این گفتیم مذاکراتی که پیش از این بین تهران و ریاض انجام شد منجر به حصول توافقاتی شد و اگر این توافقات اجرایی شود این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز اقدامات و گام‌های جدید شود. ما منتظر انجام این اقدامات از سوی طرف مقابل هستیم.

وی همچنین در مورد کشورهایی که در شورای حکام به قطعنامه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رای مثبت دادند، گفت: اقدام کشورهایی که در شورای حکام به قطعنامه مورد اشاره رای مثبت داده‌اند اقدام سازنده‌ای نبودند چه کشورهایی که به این قطعنامه رای داده‌اند و چه کشورهایی که تحت فشار آمریکا و کشورهای غربی این کار را انجام داده‌اند.

وی ادامه داد: آنها باید اجازه دهند که ایران و آژانس در چارچوب فنی و خارج از فشارهای سیاسی مسائل خود را حل و فصل کند و امیدواریم که کشورهای عضو آژانس و شورای حکام در این مسیر در چهارچوب سازنده حرکت کنند و از انجام اقدامات غیر سازنده در این ارتباط خودداری کنند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برگزاری نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ارتباط با اعتراضات اخیر در ایران و نگاه ایران به این موضوع، گفت: ما پیش از این دیدگاه خود را در ارتباط با این موضوع بیان کرده‌ایم. نگاه ایران این است که سیاسی کردن موضوع حقوق بشر به هیچ وجه سازنده نیست و استفاده ابزاری از موضوع حقوق بشر نمی‌تواند به ارتقا و پیشبرد ارزش‌های این موضوع در جامعه جهانی کمک کند.

وی همچنین در مورد تلاش‌های آلمان برای برگزاری این نشست اظهار کرد: تلاش تعدادی از کشورهای مشخص از جمله آلمان در ارتباط با طرح مسائل ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل اقدامی با انگیزه و رویکرد سیاسی است و ما این اقدام را محکوم می‌کنیم. همانطور که پیش از این گفتم رویکرد سیاسی به موضوع حقوق بشر یک رویکرد غیر سازنده است و هیچ کمکی به ارتقای حقوق بشر نمی‌کند. کشورهایی که در این ارتباط در حال تلاش هستند از جمله کشور آلمان سوابق حقوق بشری آنها تیره و تار است.

کنعانی با بیان اینکه اینگونه اقدامات به جایی نمی‌رسد، گفت: معتقدیم ادعاهای حقوق بشری علیه کشورهای مستقل و استفاده از موضوع حقوق بشر برای پیشبرد اهداف سیاسی مخل روند ارتقاء موضوع حقوق بشر به عنوان یک موضوع وسیع و مهم در جامعه جهانی است و کشورهایی که به مقوله حقوق بشر توجه می‌کنند باید در برابر این رویکردهای سیاسی بایستند. همانطور که گفتم آلمان دارای سوابق تیره و تاری در زمینه حقوق بشر از جمله در ارتباط با ملت ایران است و در این ارتباط دارای جایگاه اخلاقی و سیاسی نیست.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!