جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ 26 April 2024
سه‌شنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۶
کد خبر: ۵۳۵۱۸

کشف روشی برای درمان یکی از مرگبارترین انواع سرطان ریه

کشف روشی برای درمان یکی از مرگبارترین انواع سرطان ریه
محققان با ترکیب یک داروی جدید و قدیمی توانسته‌اند جلوی مقاومت سلول‌های سرطان ریه به درمان را بگیرند و مانع از رشد تومورها شوند.

گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس آمریکا که یک دانشمند ایرانی به نام «نیما مصمم‌پور» هم از اعضای ارشدش بوده، روشی را برای درمان یکی از مرگبارترین شکل‌های سرطان ریه پیدا کرده که از ترکیب یک داروی جدید و یک داروی قدیمی استفاده می‌کند و می‌تواند با از بین بردن مقاومت سلول‌های سرطانی به درمان، جلوی رشد آن‌ها را بگیرد.

سرطان ریه سلول کوچک (SCLC) یکی از خطرناک‌ترین شکل‌های این نوع بیماری است که نرخ مرگ‌ومیر بالایی دارد. شیمی‌درمانی برای این سرطان در آغاز راه موثر است، اما بیماری به سرعت در برابر داروها مقاوم می‌شود و دوباره رشد پیدا می‌کند. حالا محققان دانشگاه واشنگتن و دانشگاه تگزاس دریافته‌اند که این سلول‌های سرطانی چگونه در برابر درمان ایستادگی می‌کنند و چطور می‌توان با آن‌ها مقابله کرد.

مطالعات قبلی نشان داده بود که پروتئینی به نام RNF113A اثر حمله داروهای شیمی‌درمانی را از بین می‌برد. محققان با بررسی‌های بیشتر دریافته‌اند که RNF113A با پروتئین دیگری به نام SMYD3 کنترل می‌شود که به وفور در سلول‌های SCLC و دیگر سرطان‌ها وجود دارند. در واقع، هرچه سطح SMYD3 بالاتر باشد، سرطان خطرناک‌تر و مقاومت به دارو بیشتر می‌شود.

دانشمندان در این پژوهش سلول‌های SCLC را به موش دادند تا تومورها رشد پیدا کنند. سپس برخی از آن‌ها را با دارویی به نام سیکلوفسفامید، برخی را با بازدارنده SMYD3، برخی را با هر دو و برخی را فقط با شیمی‌درمانی تحت درمان قرار دادند.

رشد سلول‌های سرطان ریه متوقف می‌شود

در موش‌هایی که فقط شیمی‌درمانی شدند، رشد تومورها برای حدود دو هفته متوقف شد، اما پس از مقاوم شدن به دارو، رشد آن‌ها دوباره آغاز گشت. ولی در موش‌هایی که به‌طور همزمان سیکلوفسفامید و بازدارنده SMYD3 دریافت می‌کردند، رشد تومورها در تمام دوره چند ماهه آزمایش متوقف شد. این درمان همچنین روی تومورهایی موفق ظاهر شد که از بیماران انسانی مبتلا به سرطان و مقاوم به شیمی‌درمانی رشد پیدا کرده بودند.

نیما مصمم‌پرست، از نویسندگان این مطالعه که نتایجش در مجله Cancer Discovery چاپ شده، می‌گوید: «در حال گفتگو با چند گروه برای آغاز هرچه سریع‌تر فاز یک کارآزمایی‌های بالینی هستیم. افراد مبتلا به سرطان ریه سلول کوچک به شدت به درمان‌های بهتر نیاز دارند و من خیلی زیاد برای احتمالات پیش رو هیجان‌زده‌ام.»

 

 

منبع خبر : خبرآنلاین
منبع: خبرآنلاین
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!