جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ 29 March 2024
سه‌شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۷
کد خبر: ۵۲۴۵۷

ورود وزارت ارشاد به دعوای بین پلتفرم‌های نمایش خانگی و ساترا

ورود وزارت ارشاد به دعوای بین پلتفرم‌های نمایش خانگی و ساترا
حامد حاجی ملامیرزایی(مدیر مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی) با تاکید بر نقش موثر شبکه نمایش خانگی در اوقات فراغت عموم مردم گفت: بر اساس قانون مسئول تنظیم‌گری در حوزه محتوای سمعی و بصری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

هفته گذشته انتشار نامه رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) خطاب به رئیس سازمان صداوسیما درباره پلتفرم‌های شبکه نمایش خانگی، بازتاب‌ گسترده‌ای در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داشت. سعید مقیسه مدیرعامل ساترا در نامه خود با اشاره به تخلفات برخی پلتفرم‌ها خواستار محدودیت‌ها و لغو مجوز فعالیت‌ شرکت‌های متخلف شده بود.

طی ماه گذشته در پلتفرم‌های نمایش‌خانگی سریال‌های چون «شهرک کلیله و دمنه»، «یاغی»، «جادوگر» بدون دریافت مجوز نمایش از ساترا پخش شده‌اند و سریال جدید پیمان قاسم‌خانی با نام «روزی روزگاری مریخ» به شکل همزمان از دو پلتفرم عرضه شد که بعد از یک روز، نماوا آن را از خروجی خود حذف کرد.

همه این اتفاقات باعث مداخله ساترا در رویه فعالیت‌های غیر قانونی پلتفرم‌ها شد، آن نامه معروف هم گواهی بر این قانون شکنی‌ها بود.

دعوا البته فقط بین پلتفرم‌های نمایش خانگی و ساترا به عنوان نهاد نظارتی نماند، حالا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم خواستار اجرای«قانون» شده است و مدیر مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده، از نظر قانونی نظارت بر«وی‌او‌دی»ها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی حامد حاجی ملامیرزایی با تاکید بر نقش موثر شبکه نمایش خانگی در اوقات فراغت عموم مردم گفت: بر اساس قانون مسئول تنظیم‌گری در حوزه محتوای سمعی و بصری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

مدیر مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی در ابتدای بحث به این نکته اشاره داشته‌اند که: «سکوهای نمایش خانگی در اصطلاح وی او دی، یو جی سی و دیگر رسانه‌های سمعی و بصری مشهور و پرکاربر از وزارت ارشاد مجوز فعالیت قانونی دارند و تحت حمایت قانونی دولت هستند.

رییس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه افق کاری ما باید حرکت به سمت از بین‌بردن تصدی‌گری دستگاه‌های دولتی در حوزه تولید و نشر محتوای نمایش خانگی باشد افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید با رعایت بی‌طرفی کامل به احیای نقش تنظیم‌گری دولت در عرصه فرهنگ و هنر بپردازیم.

حاجی ملا میرزایی تاکید کرد: وظایف مصرح در بند 20 ماده 2 قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مصوب 1365، ماده 2 قانون «نحوه مجازات اشخاصی که درامور سمعی و بصری فعالیت‌های غیرمجاز می‌نمایند» مصوب 1386 و مفاد آیین نامه ساماندهی و توسعه رسانه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی دیجیتال مصوب 1389، همگی مسئولیت‌های سنگین و صریحی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص امور سمعی و بصری، فارغ از فضای نشر چه نشر فیزیکی و چه نشر دیجیتال ایجاد کرده است که قابل چشم پوشی نیست.

وی با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی صنعت وی او دی تصریح کرد: تضاد و تعارض منافع در تنظیم‌گری و تولید محتوا، تنظیم‌گری سلیقه‌ای و عدم توجه به الزامات و واقعیات رسانه از مسائلی است که این روزها در این صنعت به وضوح دیده می‌شود و صدای فعالان این حوزه را نیز درآورده است.

ملامیرزایی با بیان اینکه یکی دیگر از مسائل این صنعت مهم بی‌توجهی به مختصات فعالیت در بخش خصوصی به ویژه در فضای تنظیم‌گری است افزود: ایجاد فشار مضاعف بر سکوهای انتشار متعهد به چهارچوب‌های جمهوری اسلامی در مقابل رسانه‌هایی که تعهدی به ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی ندارد و در فضای مجازی فعال هستند نیز از جمله مسائل و مشکلات این صنعت است.

رئیس مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با اشاره به نقش آفرینی مثبت وی او دی‌ها در سالهای اخیر اظهار داشت: شبکه نمایش خانگی توانسته توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کند و با تولید محتواهای متعدد نقش موثری برای اوقات فراغت خانواده‌ها بازی کنند.

وی افزود: البته ما وظیفه خود می‌دانیم از سکوهای انتشار، رشد کیفی و فرهنگی تولید محتوا را مطالبه کنیم و ضمن نظارت دقیق بر فعالیت این سکوها مطابق قوانین و مقررات جاری کشور، پیگیر حقوق مشترکان این حوزه نیز باشیم.»

حاجی ملا میرزایی در حالی وزارت فرهنگ و ارشاد را ناظر اصلی و قانونی بر عملکرد «وی‌او‌دی»ها می‌داند که هفته گذشته رسانه قوه قضاییه خطاب به ساترا خبر توقیف یکی از سریال‌های نمایش خانگی را اعلام کرده بود. در نامه دادگستری کل تهران که ۲۹ تیر به ساترا ابلاغ شد توقف نشر، پخش و عرضه این سریال در پلتفرم‌ها به ویژه فیلیمو را مورد تاکید قرار داده بود.

موضوعی که نشان می‌داد قوه قضاییه سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر(ساترا) را متولی نظارت بر صوت و تصویر فراگیر می‌داند.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!