پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ 25 April 2024
چهارشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۴
کد خبر: ۴۹۸۱۵

راهکار رشد صادرات از زبان عضو اتاق بازرگانی ایران

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تمامی طرح‌ها و برنامه‌هایی که در سطح خرد برای بهبود سطح تجارت کشور انجام می‌شود، مثبت خواهند بود، ادعا کرد که راهکار نهایی آشتی با اقتصاد جهان است.

علی شریعتی  اظهار کرد: هرچند آمارهای صادراتی نشان می‌دهد که ما در سال جاری رشد ۴۰ درصدی داشته‌ایم اما باید توجه کرد که از سویی این آمار در مقایسه با آمار سال قبل و درگیری با کرونا به دست آمده و از سوی دیگر در کالاهایی که ارزش افزوده بالاتری دارند و برای کشور ارزآوری می‌کنند ما پیشرفت قابل توجهی نداشته‌ایم.

وی با بیان اینکه هدف گذاری در تجارت خارجی کشور باید مشخص شود، بیان کرد: اگر ما این طور برنامه‌ریزی کنیم که صرفا آمار صادراتی فعلی‌مان کاهش پیدا نکند، باید یک مسیر را طی کنیم و اگر بنا باشد خود را به صادراتی بیش از ۲۳۰ میلیارد دلاری کشوری مانند ترکیه برسانیم، باید در بخش‌های دیگر فعالیت کنیم، در مجموع اینکه ما چه نگاهی به آینده داشته باشیم، تا حد زیادی راهی که باید طی کنیم را نیز مشخص می‌کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برخی برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی سازمان توسعه تجارت برای بهبود آمارهای صادراتی و بازگشت ارز، تشریح کرد: اقداماتی مانند تهاتر کالا یا استفاده از ظرفیت رمزارزها یا طرح‌های دیگری که در هفته‌های گذشته مطرح شده قطعا اثرات مثبتی خواهند داشت اما بسیاری از این طرح‌ها در سطحی محدود و کوچک عمل می‌کنند و برای آنکه آمار صادراتی کشور در سطح کلان افزایش یابد قطعا باید مسیرهای دیگری را دنبال کرد.

شریعتی مدعی شد: اقتصاد ما در سال‌های گذشته ارتباط کاملی با اقتصاد جهانی نداشته است. ما برای آنکه بتوانیم به آمارهای صادراتی قابل توجه دست پیدا کنیم، باید با جهان آشتی کنیم و از این جهت سرنوشت مذاکرات وین برای بخش خصوصی و صادرکنندگان اهمیت زیادی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان به تهاتر کالایی به جای دریافت ارز بلوکه شده در کشورهای مختلف اتکا کرد نیز گفت: تا کنون این طرح‌ها به بخش خصوصی نرسیده و بیشتر در کشورهایی خاص و به در رابطه با ارزهای دولتی اختصاص یافته است. در این حوزه ظرفیت بزرگی وجود ندارد و شاید بتوان در مواردی مانند چای یا کالاهایی مشابه به جمع بندی رسید ولی در کل بعید است که بتوان بخش قابل توجهی از ارز صادراتی را به این شکل به کشور بازگرداند.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!