کد مطلب: 63933

سفیر پیشین ایران در افغانستان:

ایران باید به دنبال خودمختاری راهبردی باشد

ایران باید به دنبال خودمختاری راهبردی باشد

مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه به تازگی میزبان نشستی تخصصی با حضور جمعی از دانشجویان و پژوهش‌گران سیاست خارجی بود که سخنران آن محمدرضا بهرانی سفیر پیشین ایران در افغانستان بود.

محمدرضا بهرامی سفیر پیشین ایران در افغانستان در این نشست گفت: شرایط داخل کشور و شرایط منطقه‌ای در دو بعد سیاسی و اقتصادی نمی تواند پاسخگوی وضعیتی باشد که ما با آن مواجه هستیم و نمی‌توانیم امیدوار باشیم که اداره کشور بدون یک سیاست خارجی موفق امکان پذیر نیست و برای همین بحث من پیشنهاد گفتمان جدید در ساست خارجی برای ایران هست و برای همین موضوع خودمختار راهبردی را پیشنهاد دادیم.

 

بهرامی گفت: خودمختاری راهبردی و یا استقلال راهبردی در قالب یک ترم و اصطلاح سیاسی در حوزه های سیاست خارجی و امنیتی مد نظر می باشد. در واقع این یک رهیافت بوده که رویکردهای مختلفی را شامل می شود و در نهایت یک تصویر از نگرش نظام کشور به نظم جهانی و شیوه تعامل در مناسبات خارجی ارائه می دهد.

 

از نگاه او مفهوم خودمختاری راهبردی در دهه دوم قرن بیست و یکم در میان قدرت های نوظهور محبوبیت پیدا کرد و در این رابطه به توضیح مصادیقی مانند اتحادیه اروپا، هند، ترکیه، برزیل، پاکستان و اندونزی اشاره پرداخت و تاکید کرد انتخاب خودمختاری راهبردی به عنوان گفتمان سیاست خارجی، در ذات خود دلالت بر اطمینان نسبت به برخورداری از: - توان بازدارندگی در حوزه نظامی–دفاعی؛ - بهره مندی از قدرت انتخاب؛ - تضمین بقای کشور است.

 

مشروح این نشست را از اینجا بشنوید:

 

 

 

 

حجم ویدیو: 35.60M | مدت زمان ویدیو: 00:04:57 دانلود ویدیو
حجم فایل صوتی: 95.76M | مدت زمان فایل صوتی: 01:44:32 دانلود فایل صوتی

دیدگاه تان را بنویسید

 

آخرین اخبار

پربازدید ترین