در گفتوگوی فراز با سخنگوی سازمان هواپیمایی انجام شد
تایید پرواز هواپیماهای MD در ساعات ممنوعه | بازی شرکتهای هواپیمایی با جان مسافران!

برخی از هواپیماهای MD در ساعات ممنوعه پرواز کردهاند، اما محدودیتهای عملیاتی به منظور انجام ایمن پرواز با توجه به شرایط مختلف متفاوت است.
جعفر یازرلو سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور ۱۶ مردادماه در اطلاعیهای پرواز هواپیماهای MD بین ساعات ۹ تا ۱۸ به دلیل گرما ممنوع اعلام کرده و گفته بود: «با تصمیمات اخذ شده برای هواپیماهای MD ناوگان به منظور ارتقای ایمنی در پروازها در شرایط گرمای هوا محدودیتهای پروازی اعمال شده و پرواز این هواپیماها در ساعت ٩ تا ١٨ ممنوع است.»
این در حالی است که عکسها و دادهها نشان میدهد در پروازهای خروجی فرودگاه مهرآباد چند شرکت هواپیمایی با هواپیماهای MD در ساعات ممنوعه، پرواز انجام دادهاند.
همانگونه که در تصویر زیر مشخص است هواپیمایی زاگرس به بندرعباس، هواپیمایی آتا برای تبریز و همچنین هواپیمایی چابهار با هواپیما MD به چابهار پرواز داشته است.
دادهها نشان دهنده پرواز در ساعات ممنوعه است. «فراز» برای بررسی بیشتر موضوع و اینکه «چرا با وجود ممنوعیت، برخی از شرکتهای هواپیمایی از فرودگاه مهرآباد پرواز داشتهاند؟» با جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفتوگو کرد.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور گفت: در اطلاعیهی قبلی به این موضوع اشاره کردیم که محدودیت اعمال شده برای هواپیماهای MD درصورتی که شرکتهای هواپیمایی روش کنترلی مناسب برای ایام گرم را به سازمان ارائه دهند حذف میشود.
یازرلو افزود: پس از ابلاغ محدودیت مذکور جلساتی با حضور معاونین فنی و عملیاتی شرکتهای هواپیمایی در سازمان هواپیمایی کشوری برگزار و تذکرات لازم به منظور تهیه دستورالعمل عملیاتی برای کنترل شرایط گرما داده شد.
او تصریح کرد: ۱۶ مرداد ماه بخشنامه دیگری صادر گردید و اعلام شد در صورتیکه شرکتهای هواپیمایی دستورالعمل کنترلی تهیه نمایند و به تایید سازمان برسد، محدودیت پروازی ساعت ۹ تا ۱۸ برای آنها لغو میگردد. تاکنون تعدادی از شرکتهای هواپیمایی این دستورالعمل را تهیه و محدودیت آنها لغو شده است.
یازرلو گفت: البته گاهی نمیتوان به عکسها اعتماد کرد و به سختی میشود تفاوت عکس اصلی با فتوشاپ را متوجه شد اما روز ۱۶ مردادماه پرواز در ساعات ۹ تا ۱۸ صورت گرفته ولی با رعایت اصول ایمنی. محدودیتهای عملیاتی به منظور انجام ایمن پرواز با توجه به شرایط مختلف متفاوت است.
با تایید پریدن این هواپیماها از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اکنون این پرسش نزد افکار عمومی پررنگ میشود که در صورت بروز هرگونه سانحه و به خطر افتادن جان مسافران در چنین پروازهای پرخطری، مسوولان چگونه میخواهند از زیر بار مسوولیت شانه خالی کنند؟!
دیدگاه تان را بنویسید