گیلان در آینه مولدسازی دولت
از شائبه مدارس خیرساز تا باغ زیتون رودبار!

مولدسازی، طرحی پر سر و صدا که از آغاز تا اکنون، مخالفانش از موافقانش پیشی گرفته است. با این حال ظاهرا مرتفع سازی کسری بودجه مسالهای نیست که مخالفان بتوانند چندان روی چگونگی آن تاثیرگذار باشند. به ویژه که این طرح قرار است ردیف ۱۰۸ هزار میلیارد تومانی منابع بودجه سال ۱۴۰۲ کشور را تامین کند.
مولدسازی، طرحی پر سر و صدا که از آغاز تا اکنون، مخالفانش از موافقانش پیشی گرفته است. با این حال ظاهرا مرتفع سازی کسری بودجه مسالهای نیست که مخالفان بتوانند چندان روی چگونگی آن تاثیرگذار باشند. به ویژه که این طرح قرار است ردیف ۱۰۸ هزار میلیارد تومانی منابع بودجه سال ۱۴۰۲ کشور را تامین کند.
اختصاصیسازی به نفع رفقا!
«خصوصیسازی در ایران، یعنی اختصاصیسازی منابع عمومی و تخصیص آن به دوستان و رفقا! از آنجا که کسی زیر بار چنین مصوبهای نمیرفته، یک مصونیت قضائی نیز برای این افراد دست و پا کردهاند تا این عدم پاسخگویی و روند آن تکمیل شود. از آن بدتر اینکه آقایان با این اختیارات، پول هم ندارند و از منابع بانکی و بانک مرکزی به سفارش، دستور و توصیه تامین مالی خواهند کرد. این مصوبه، رسمی و قانونی کردن فساد بزرگ در کشور است»، این سطرها، توصیفی از مولدسازی اموال مازاد دولت است که حسین راغفر در گفتگو با امتداد، آن را مطرح کرده است. تصمیمی که مصوبه آن در جلسه شصت و هفتم شورای عالی سران قوا تصویب و در پاییز سال جاری به تایید رهبر ایران رسید. تاییدی که نتیجه آن تشکیل هیات عالی مولدسازی با هدف اجرای این مصوبه بود و به نظر میرسد عصاره آن در یک کلمه خلاصه شود؛ انحصار. سایت فراز در مطلبی با عنوان «مولدسازی؛ واگذاری منابع عمومی در اتاق شیشهای ضدگلوله!»، این انحصار را در تعیین داراییها، تعیین قیمت پایه و نهایی واگذاری داراییها و مصونیت قضایی اعضای این از تصمیمها تعریف کرده است.
حراج مدارس خیرساز گیلان
تا پیش از این به نظر میرسید که مفهوم مولدسازی داراییهای دولت، شناسایی و بهینهسازی اموال بلااستفاده دولت است که یا بهرهوری ندارند و یا سالهاست که رها شدهاند. مسالهای که مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران به آن اذعان داشته است. با این حال چندی پیش، مدیرعامل موسسه مهر گیتی که در زمینه مدرسهسازی فعالیت دارد، اعلام کرد که از تعداد زیاد مدرسههای خیرساز از جمله مدارسی که خودش ساخته و در لیست مولدسازی املاک آموزشی اعلام شده، متعجب است. مسالهای که البته وزیر آموزش و پرورش آن را تلویحا رد عنوان کرد که مدارس خیرساز قرار است در راستای مولدسازی، تکمیل شوند.
در این راستا، فهرست املاک وزارت آموزش و پرورش و همچنین وزارت جهاد کشاورزی (شامل باغات و زمین های وسیع چندصد هزار متری و چند میلیون متر مربعی) برای فروش در راستای مصوبه مولدسازی منتشر شده است.
رصد این دادهها نشان میدهد که ابهامات در مولدسازی مدارس خیرساز تنها مختص تهران نیست.
طبق دادههای سامانه مولدسازی در استان گیلان، شانزده ملک مربوط به آموزش شامل مدرسه و دبستان در استان گیلان به فروش می رسد. اما طبق گزارش گیلخبر در این لیست ۴ مدرسه خیرساز از جمله مدارس شهید بهروز خانجانی بالنگاه در رحیم آباد، شهید نامجو بیجارگاه، شهید رجایی لیمنجوب و شهید میراحمد قاضی محله در کلاچای به چشم میخورد.
باید اضافه کرد علیرغم اظهارات مسئولان سازمانهای خصوصیسازی و آموزش و پرورش در خصوص تکمیل برخی مدارس خیرساز در پروسه مولدسازی، این ۴ مدرسه تکمیل شده هستند و لیست ۸ پروژه آموزشی که در دست اجرا هستند جدا منتشر شده است.
مسالهای که بخش اموال دولت را در طرح مولدسازی نقض میکند چراکه اینکار حراج اموال مردم و مدارس خیرساز محسوب میشود!
از کارخانه چای تا اراضی زیتون
اما در لیست اموال مازاد وزارت جهاد کشاورزی در استان گیلان، سازمان چای کشور گل درشتتر است. دو زیرمجموعه این سازمان شامل زمین بازکیاگوراب لاهیجان به مساحت ۲۳ هزار و ۵۰۲ متر مربع و انبار لاکان با زمین ۸ هزار و ۸۵۲ متر مربعی و ساختمان ۴ هزار و ۷۱۵ متر مربعی در رشت قرار است به فروش برسند.
از دیگر زیرمجموعههای مهم جهادکشاورزی در گیلان، مجتمع آموزشی توسعه نوغانداری است که با مساحت ۱۲ هزار ۹۳۵ مترمربع قرار است به فروش برسد.
به این لیست باید بخشی از اراضی ایستگاه زیتون رودبار به مساحت ۸ هزار و ۵۰۰ متر مربع را نیز اضافه کرد. انبار سنگر، زمین های خورکام، دو مهمانسرا و ساختمان های امور اراضی سابق نیز در لیست فروش ذکر شدهاند.
حال باید دید طی هفتههای آتی این لیست با کدام اموال و داراییها و زیرمجموعههای کدام ارگانها و نهادها به روز میشود.
دیدگاه تان را بنویسید