کد مطلب: 19791

بازار بی صاحب فروش بسته های اینترنت

بازار بی صاحب فروش بسته های اینترنت

تعرفه اینترنت همراه برای دومین بار از سال 97 تاکنون گران شده است و حالا دلایل این افزایش قیمت با انکار از سوی اپراتورها ابهام بیشتری پیدا کرده است. وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات چند ساعت پس از آنکه افرایش 250 درصدی تعرفه اینترنت همراه اول و 2 براب

تعرفه اینترنت همراه برای دومین بار از سال 97 تاکنون گران شده است و حالا دلایل این افزایش قیمت با انکار از سوی اپراتورها ابهام بیشتری پیدا کرده است. وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات چند ساعت پس از آنکه افرایش 250 درصدی تعرفه اینترنت همراه اول و 2 برابر شدن اینترنت همراه ایرانسل به اخبار داغ فضای مجازی تبدیل شد، به صدور یک اطلاعیه بسنده کرد و اعلام داشت: «اپراتورها تخلف کردند و قیمت‌ها باید به حالت قبل بازگردد».

گرانی مکمل حذف بسته ها از درگاه

یکی از کارشناسان وزارت ارتباطات در پاسخ به پرسش «فراز» در خصوص دلیل دو برابر شدن تعرفه اینترنت گفت: « بحث گرانی مطرح نیست، مساله آن است که برخی بسته‌های همراه از درگاه‌های فروش اینترنت حذف شده است؛ این اتفاق به اشتباه از سوی کاربران گرانی تلقی شده موجب سوء برداشت در این باره شده است».

گران فروشی خودسرانه یا سیستماتیک

این اظهار نظر اما در حالی مطرح می‌شود که بر اساس اذعان مسئولان وزارت ارتباطات این گران فروشی از سوی برخی اپراتورها صورت گرفته و مبلغ باید به حساب کاربران بازگردانده شود و به فرضیه سوء برداشت را منتفی می‌کند؛ این تناقض‌گویی زمانی بیشتر نمایان می‌شود که نقبی به گذشته نه چندان دور بزنیم و در یابیم افزایش بی‌حساب و کتاب قیمت اینترنت همراه مساله جدیدی نیست، آنچه در این باره قابل تامل و بررسی، پاک شدن صورت مساله است. چرا که اوسط سال 97 با اقدامی که باز هم سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «خودسرانه» و «تخلف»، تلقی شد، اینترنت همراه به طور ناگهانی گران شد. در آن مقطع هم این گرانی مورد انتقاد کاربران قرار گرفت و همان داستان تکراری رخ داد ؛ اینکه وزارت ارتباطات اعلام کرد مبالغ اضافه باید به حساب کاربران بازگردد. در همان زمان اما رگلاتوری‌ها زیر بار این حرف نرفتند و اعلام کردند: « اپراتورها در افزایش قیمت بسته‌های اینترنت تخلفی را مرتکب نشده‌اند و مطابق با قانون عمل کرده‌اند».

اما ماجرای افزایش تعرفه‌های اینترنت همراه چیست؟ تقریبا از اواسط فروردین ماه سال جاری و همزمان با قرنطینه شهروندان در دوران شیوع ویروس کرونا، بسیاری از بسته‌های یک هفته‌ای و یک ماهه اینترنت همراه، که 5 گیک به بالاتر بودند، در صورت استفاده مدام از فیلتر شکن در یک روز، کمتر از 48 ساعت به پایان می‌رسید و کاربر به ناچار باید دوباره بسته خریداری می‌کرد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که از اسفند سال گذشته تا خردادماه، بسته‌های اینترنت همراه اول حداقل 250 درصد گران شده و ایرانسل هم دو برابر قیمت تعرفه را افزایش داده است. همچنین که بررسی‌ها نشان می‌دهد اپراتورهای همراه اول در حدود 80 درصد از حجم بسته‌ها را به اینترنت داخلی و حدود 20 درصد را به اینترت خارجی اختصاص داده است. پیش از این تعرفه ۱۵گیگ اینترنت بین‌الملل ۳۶تومان بود که حالا به 116 تومان رسیده است.

شرکت ایرانسل در بسته‌های ۳۰روزه خود که ظرفیت استفاده ۲۴ساعت شبانه‌روز را دارند، فقط دو بسته یک گیگ و دو گیگابایتی را در اختیار مشتریان قرار داده که به‌ترتیب ۱۰ هزار و ۵۰۰ و ۱۴ هزار تومان قیمت دارند. مابقی بسته‌های ۳۰ روزه دارای محدودیت ساعات استفاده در شبانه‌روز هستند که فقط مشتریان خاص خود را دارند. در این بین از بسته‌های جذاب سه‌ماهه و بلندمدت هم دیگر خبری نیست و صرفا بسته‌هایی با حجم کم ارائه می‌شوند که شاید اسماً سه‌ماهه و یک‌ساله باشند، اما مشترکانی که بنا به شغل یا سبک زندگی خود بیشتر با اینترنت سر و کار دارند طی کمتر از یک ماه با پیامک «شما ۸۰ درصد از بسته سه‌ماهه/ یک‌ساله خود را استفاده کرده‌اید» مواجه می‌شوند.

به این مفهوم که محدودیت‌هایی به صورت غیر مستقیم در خصوص استفاده از فیلتر شکن برای کاربران اعمال شده است. اتفاقی که از نگاه بسیاری از کارشناسان ناظر بر جلوگیری از گردش آزادانه اطلاعات است. شاید سیاست‌های فیلترینگ، قطع اینترنت و کاهش سرعت آن، تصمیم‌گیران را تا امروز ناکام گذاشته و موفق به کاهش ضریب نفوذ اینترنت نشده‌اند، اما به نظر می‌رسد افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی آخرین تیر ترکش باشد که به سمت اینترنت نشانه گرفته شده است. اما واقعیت این است که سال‌هاست مردم سرگرمی دیگری جز اینترنت ندارند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

آخرین اخبار

پربازدید ترین