پرداخت شارژ مجتمعهای تجاری از جیب مخاطبان سینما!

تجربه نشان داده که افزایش بهای بلیت نهتنها معجزه آشتی مخاطب را رقم نزده بلکه آنها را از فضاهای فرهنگی چون سینما و تئاتر دورتر نیز کرده است. چه اینکه پرداخت شارژ مجتمعهای تجاری از جیب مخاطب نیمهجان از شرایط اقتصادی موجود که در معیشت خود نیز مانده است، راهکار عاقلانهای به نظر نمیرسد!
کمتر از یک ماه به آغاز بهار باقی مانده است. فصلی که همیشه در سینمای ایران نیز متجلی بود و برای اکران در این بازه طلایی، سینماگران را به مناقشه وا میداشت. با این حال احتمال افزایش بهای بلیت سینما، گمانه بهاری پربرکت را از گیشههای رکود زده دور کرده است. در این راستا دبیر شورای صنفی نمایش اخیرا در گفتگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرده که به طور قطع افزایش قیمت بلیت خواهیم داشت، چون بسیاری از سالنهای سینمایی در مجتمعهای تجاری هستند که با افزایش شارژ مواجه شده اند. اگر قیمت بلیت افزایش پیدا نکند با تعطیلی سالنهای سینمایی روبرو خواهیم شد.
بلیت گران میشود، دلیل افزایش شارژ مجتمعهای تجاری است!
باید گفت مدعیان سینمای ایران بسیارند، اما حتی یک نفر نیز وجود ندارد که برای بهبود وضعیت اسفناک سینمای ایران، یک راه حل نیمبند ارائه دهد. تمام مدعیان و متولیان این حوزه تنها دو طرح دارند و مدام آن را از آستین خود بیرون میکشند، که یا دولت به ما کمک کند یا قیمت بلیت سینما افزایش پیدا کند! با این حال تجربه نشان داده که افزایش بلیت نهتنها معجزه آشتی مخاطب را رقم نزده بلکه آنها را از فضاهای فرهنگی چون سینما و تئاتر دورتر نیز کرده است. چه اینکه پرداخت شارژ مجتمعهای تجاری از جیب مخاطب نیمهجان از شرایط اقتصادی موجود که در معیشت خود نیز مانده است، راهکار عاقلانهای به نظر نمیرسد! بماند که سال گذشته و پس از افزایش بهای بلیت اعلام شد که قیمت بلیت تغییر نکرده بلکه این افزایش، درصدی از ارزش افزوده است که مخاطب من بعد باید پرداخت کند. به بیان سادهتر این درصدی از مالیات سینماهای ممتاز و مدرن بود که قرار شد از جیب مخاطب پرداخت شود. درحالی که در سراسر دنیا به دنبال ترفندهایی برای افزایش مخاطب سینما و سایر اتمسفرهای فرهنگی هستند، متاسفانه آنچه در فضای فرهنگی ایران شاهد هستیم، ممکن است اندک تماشاگران باقیمانده را نیز فراری دهد.
بلیت سینما چقدر گران میشود؟
درحالی که قرار بود یکشنبه، ۷ اسفند، بررسیهای نهایی درباره سرنوشت بلیت سینما و بهای آن انجام و نتیجه اعلام شود، هنوز خبری در این مورد منتشر نشده است. با این حال گمانهزنیها درباره این مساله آغاز شده است. به عنوان مثال روزنامه فرهیختگان در مطلبی مدعی شده که طبق شنیدههایش احتمالا بهای بلیت با افزایش ۲۵ هزارتومانی به ۷۰ هزار تومان خواهد رسید! خبری که با وجود تمام الزامات از جمله صعود هزینههای مربوط به تولید فیلم، تبلیغات و عرضه و سالنداری، باز هم خبر خوشایندی نیست.
ترجیح مخاطب ۴ عدد بلیت است یا نیم کیلو گوشت؟
احتمالا بانیان این طرح حتی از مخیلهشان هم نگدشته که در شرایط اسفناک فعلی اقتصاد، یک خانواده چهارنفره چگونه حدود ۳۰۰ هزارتومان بلیت سینما بخرد؟! بماند که سینما رفتن جز خریداری بلیت، هزینههای جانبی دیگری نیز دارد. این گمانه در صورت حقیقی شدن سینما را از یک تفریح سالم و خانوادگی دور کرده و سینما را به تفریحی لوکس بدل میکند که دیگر به کار تمام اقشار جامعه نخواهد آمد. چه اینکه همین حالا بسیاری از مردم سینما را کاملا از سبد خانوار خارج کرده و ترجیح میدهند جای خریداری بلیت، نیم کیلو گوشت بخرند!
همین حالا به دلیل شرایط اجتماعی، سیاسی و خصوصا اقتصادی موجود، سینماها روی لبه تیغ قرار دارند. شاید بانیان افزایش بهای بلیت سینما به دنبال سرپوش گذاشتن بر شکست فیلمهای خود در گیشه هستند. چهاینکه حتی با بلیت ۷۰ هزار تومانی (در صورت تایید گمانهها)، یک فیلم با میانگین دویست هزار مخاطب در کشور هشتاد میلیونی، تنها ۱۴ میلیارد تومان خواهد فروخت!
مسیری که اگر به همین طریق ادامه پیدا کند حذف سینما از سبد اکثریت خانوادههای ایرانی را تثبیت میکند. چهاینکه طی سالهای اخیر علیرغم تمام آمارسازیها حتی پرفروشترین فیلمها نیز از لحاظ میزان تماشاگر در حد معمولیترین فیلمهای دهه ۶۰ مخاطب نداشتهاند.
دیدگاه تان را بنویسید