پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ 25 April 2024
چهارشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
کد خبر: ۴۷۳۴۴

تولید پسته در سال جاری ۷۰ هزار تن کاهش یافت

تولید پسته در سال جاری  ۷۰ هزار تن کاهش یافت
دبیر کل انجمن پسته ایران اظهار داشت: امسال 70 هزار تن پسته از سال‌های قبل کمتر داریم درصورتی که سال گذشته نزدیک به 230 هزار تن پسته تولید شد. همچنین محصول و جوانه‌های سال آینده نیز بر اثر تغییرات اقلیمی از بین رفته و امسال حفظ بازار و مدیریت دشوار است که حمایت دولت را می‌طلبد.

حسین رضایی گفت: قیمت‌ پسته از خردادماه روند صعودی داشته و دلیلش آن نیز افزایش قیمت پسته کشورهای رقیب بود. قیمت جهانی پسته باید مشخص شود که بر اساس آن قیمت پسته دوباره تغییر و به احتمال زیاد قیمت پسته بیشتر خواهد شد.

دبیر کل انجمن پسته ایران می‌گوید امسال 70 هزار تن پسته از سال‌های قبل کمتر داریم درصورتی که سال گذشته نزدیک به 230 هزار تن پسته تولید شد. به طوری که محصول و جوانه‌های سال آینده نیز بر اثر تغییرات اقلیمی از بین رفته و امسال حفظ بازار و مدیریت دشوار است که حمایت دولت را می‌طلبد. انجمن ملی پسته آمار دقیق پسته را امسال بعد از پایان برداشت، در آبان ماه اعلام خواهد کرد اما تخمین ما بر 140 تا 150 هزار تن پسته است.

وی افزود: وضعیت صادرات پسته خوب بوده و از پسته‌ای که سال گذشته تولید شد، 213 هزار تن در 11 ماه گذشته صادر شد. صادرات پسته بیشتر به چین و هند بود همچنین 10 درصد از پسته تولیدی به کشور آلمان صادرات شد. تقریبا 20 درصد از محصول تولید ما برای مصرف داخلی است و 80 درصد دیگر صادرات می‌شود.

دبیر کل انجمن پسته ایران با اشاره به دیگر دلایل کاهش تولید پسته عنوان کرد: امسال متاسفانه بارندگی خوب نبود و زمانی که رطوبت پایین باشد نوسانات شدیدی در هوا وجود خواهد داشت که شب‌ها به شدت سرد و روزها به شدت گرم می‌شوند. در فروردین ماه باغات پسته دقیقا در زمان گلدهی دچار سرمازدگی شدند.

وی ادامه داد: این سرما در بعضی مناطق مانند شهر بابک، سیرجان، یزد، بعضی مناطق استان خراسان باعث سرمازدگی شد. این دمای بالا باعث شد تا اختلال در گرده افشانی ایجاد شود و برای سال بعد هم جوانه گل تولید نشود.

رضایی با اشاره به گرمای تابستان که باعث شده بسیاری از محصول پسته دچار پوکی شوند گفت: بعد از رسیدن به گرمای تیر و مرداد در بعضی از شهرستان‌های ایران دمای هوا بالای 40 درجه شد. برای مثال در شهرستان رفسنجان مردادماه 108 ساعت و در تیر ماه تقریبا 170 ساعت دما بالای 40 درجه بود که باعث شد بسیاری از محصول دچار پوکی و سقط جنین شود.

وی ادامه داد: 27 استان کشور مشغول پسته کاری هستند اما خوشبختانه تعداد بالای استان‌هایی که پسته کشت می‌کنند زیاد است و انجمن پسته مشغول آموزش و کمک به کشاورزان برای افزایش محصول است. ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار باغ با کشت ارقام مختلف در ایران زیر کشت رفته که ۵۰۰ هزار هکتار مربوط به کشت پسته است و وقت گذاشتن برای این محصول ارزشمند است.

دبیر کل انجمن پسته ایران در پایان خاطر نشان کرد:‌ متاسفانه قوانین آب خوب تعیین نشده و توزیع عادلانه نیست که بهره‌برداری ما را کم کرده است. به دولت جدید چشم امید داریم که این مسائل دوباره تکرار نشوند.

منبع: ایلنا

برچسب ها:
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!