پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ 25 April 2024
شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۵
کد خبر: ۵۸۵۲۸

افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی مراجعه به روانشناسان از زمان شروع اعتراضات

افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی مراجعه به روانشناسان از زمان شروع اعتراضات
یک روانشناس اجتماعی درخصوص افزایش مراجعه به مراکز روانشناسی و روانپزشکی از زمان شروع اعتراضات اخیر، بیان می‌کند که میزان مراجعه افراد طی چهار ماه اخیر افزایش پیدا کرده و می‌توانیم بگوییم تا حدی میزان اضطراب در جامعه به دلیل اتفاقاتی که رخ داده، بالاتر رفته است. گرچه آمار رسمی ارائه نشده، ولی مشاهدات میدانی و مطالعات اکتشافی نشان می‌دهد که نسبت به سال گذشته همین موقع، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش مراجعه داشته‌ایم.

هفته گذشته مجید صادقی، رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران به رییس‌جمهوری نامه‌ای نوشت و نسبت به کمبود متناوب داروهای اعصاب و روان که ادامه درمان تعداد زیادی از بیماران را در معرض خطر قرار داده است، هشدار داد.

علیرضا شریفی یزدی درباره تبعات کمبود داروهای اعصاب و روان، بیان کرد: «واقعیت این است که مسئله کمبود داروهای روانپزشکی مشکلی تازه نیست بلکه نزدیک به یک سال است که برخی از داروهای روانپزشکی در بازار پیدا نمی‌شود. گاهی به ناچار روانپزشک دارو را عوض می‌کند و بعد می‌بیند همان دارو دوباره در بازار کمیاب می‌شود.

از سوی دیگر هم داروهای روانپزشکی به این شکل نیست که بگوییم اگر داروی مورد استفاده، در بازار نبود مشابهش را مصرف کند. چراکه وقتی بدن یک نفر به یک دارو روانپزشکی عادت می‌کند باید حتما همان دارو مصرف شود تا نتیجه بخش باشد.»

او همچنین عنوان کرد: «مورد دیگر این است که داروهای روانپزشکی برخلاف بیماری‌های دیگر، معمولا بلند مدت استفاده می‌شود. بدین معنا که یک نسخه روانپزشکی گاهی ممکن است چند ماه طول بکشد. در نتیجه نیاز به یک عدد دارو در فرد خیلی بالاست.»

شریفی یزدی درخصوص تاثیر کمبود دارو بر روند درمان، گفت: «اگر داروهای روانپزشکی که توسط بیمار دارد مصرف می‌شود به هر دلیلی یک مدتی پیدا نشود، در بسیاری از موارد همه زحمات روانپزشک و مریض به هوا می‌رود و به نقطه اول خود باز می‌گردند و احتیاج است درمان دوباره شروع شود. مجموعه این عوامل باعث می‌شود که وقتی دارو در بازار کمیاب می‌شود، افراد دچار مشکل شوند.»

این روانشناس خاطرنشان کرد: «این مهم را هم باید در نظر داشت که طی 6 7 سال گذشته که مشکلات اقتصادی جنبه تصاعدی پیدا کرده و از اوایل کرونا، یعنی از اواخر سال 98 و مشکلاتی که برای جامعه پیش آمده است، میزان نیاز به مصرف داروهای روانپزشکی و مراجعه مردم به مراکز روانشناسی و روانپزشکی بسیار بیشتر شده است.»

شریفی یزدی درخصوص افزایش مراجعه به مراکز روانشناسی و روانپزشکی از زمان شروع اعتراضات اخیر، بیان کرد: «میزان مراجعه افراد طی چهار ماه اخیر افزایش پیدا کرده و می‌توانیم بگوییم تا حدی میزان اضطراب در جامعه به دلیل اتفاقاتی که رخ داده، بالاتر رفته است. آمار رسمی ارائه نشده ولی مشاهدات میدانی و مطالعات اکتشافی نشان می‌دهد که نسبت به سال گذشته همین موقع، حدود 15تا 20 درصد افزایش مراجعه داشته‌ایم.»   

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!