شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ 20 April 2024
چهارشنبه ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
کد خبر: ۵۱۶۰۲

همه‌گیری کووید میلیاردها را ساعتی افزایش داد

گزارش جدید آکسفام، موسسه خیریه مستقر در بریتانیا می‌گوید که نابرابری ثروت در دو سال اول همه‌گیری کووید-۱۹، با ایجاد یک میلیاردر جدید در هر ۳۰ ساعت افزایش یافته است.

به گفته این گروه، همان‌طور که هر ۳۰ ساعت یک میلیاردر افزوده شد، در مدت مشابه، یک میلیون نفر در هر ۳۳ ساعت (با درآمد کمتر از ۱.۹۰ دلار در روز) تقریبا با همان نرخ به فقر مطلق سقوط کردند.

این گزارش روز دوشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس رونمایی شد. به گفته این سازمان، افزایش شدید قیمت موادغذایی، انرژی و کالاها در دو سال گذشته به شدت، نابرابری ثروت جهانی را تشدید کرده است.

چند میلیاردر در دنیا وجود دارد؟ 

در حال حاضر جهان ۲۶۶۸ میلیاردر (۵۷۳ میلیاردر بیشتر از سال ۲۰۲۰) با ثروت ۱۲.۷ تریلیون دلار دارد که تنها در دو سال ۳.۷۸ تریلیون دلار افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، ۱۰ مرد ثروتمند جهان اکنون دارای ثروت بیشتری از ۴۰ درصد قشر پایین جامعه یعنی حدود ۳.۱ میلیارد نفر هستند.

جنگ در اوکراین با ایجاد جهشی عظیم در قیمت موادغذایی اوضاع را بدتر کرده و این امر باعث ثروتمندتر شدن بیشتر افرادی شده است که شرکت‌های مواد غذایی را کنترل می‌کنند، مانند اعضای خانواده کارگیل که مالکیت یکی از بزرگترین شرکت‌های مواد غذایی جهان را کنترل می‌کنند.

این گزارش می‌گوید در حالی که همه‌گیری به ۵۷۳ نفر کمک کرد تا میلیاردر شوند در همین حال نیز تعداد زیادی برای تامین غذای خود و افزایش سطح فقر تلاش می‌کنند.

گابریلا بوچر، مدیر اجرایی آکسفام بین‌الملل گفت: «دهه‌ها پیشرفت در زمینه فقر شدید اکنون معکوس شده است و میلیون‌ها نفر با افزایش غیرممکن هزینه‌ها صرفا برای زنده ماندن تلاش می‌کنند».

آکسفام اعلام کرد: نتایج تحقیقاتش نشان داد که شرکت‌های بخش‌های انرژی، غذا و دارو (جایی که انحصارها به‌ویژه رایج است) سودهای بی‌سابقه‌ای را ثبت می‌کنند حتی در شرایطی که دستمزدها به سختی کاهش یافته است و کارگران با قیمت‌های چند دهه بالا در بحبوحه کووید-۱۹ دست و پنجه نرم می‌کنند.

کنترل ثروت 

این سازمان از دولت‌ها در سراسر جهان می‌خواهد که برای مهار ثروت زیاد و قدرت انحصاری، مالیات‌های دائمی بر ثروت وضع کنند و می‌گوید مالیات دو درصدی بر میلیونرها و مالیات چهار درصدی بر میلیاردرها می‌تواند ۲.۵ تریلیون دلار درآمد داشته باشد که برای رهایی ۲.۳ میلیارد نفر از فقر کافی است.

در این بیانیه آمده است که چنین اقدامی «مراقبت‌های بهداشتی و حمایت اجتماعی همگانی را برای همه ساکنان کشورهای با درآمد کم و متوسط ارائه می‌دهد».

آرژانتین اعلام کرد: مالیات ویژه به نام «مالیات میلیونرها» را اتخاذ کرده و در حال بررسی مالیات بر سود انرژی است.

 

منبع خبر : ايسنا
منبع: ایسنا
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

همه چیز درباره خصوصی‌سازی پرسپولیس و استقلال | پرسپولیس به تامین اجتماعی واگذار می‌شود؟

خاتمی: آگاهانه و صادقانه رأی ندادم تا به هیچکس دروغ نگفته باشم

پیشنهاد سردبیر

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

در گفت‌وگوی فراز با ناصر نوبری، آخرین سفیر ایران در شوروی بررسی شد:

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!