پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ 25 April 2024
پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۴۹۲۴۲
رییس اتحادیه تجهیزات دندانپزشکی:

تحریم‌ها هزینه واردات تجهیزات دندانپزشکی را ۲۰ درصد افزایش داد

رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهیزات و مواد مصرفی دندانپزشکی استان تهران اظهار کرد: عدم امکان آسان صدور حواله‌های ارزی برای واردات کالاها و دشواری هزینه‌های دور زدن تحریم‌ها باعث شد تا هزینه واردات کالا حداقل تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

محمدرضا کلانتری در مورد وضعیت بازار تجهیزات دندانپزشکی اظهار کرد: بازار مواد و تجهیزات دندانپزشکی در دو سال اخیر تحت تاثیر چند متغیر اصلی دچار نوسانات فراوانی بوده است. از یک سو تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باعث شد تا در روند واردات کالاهای دندان‌پزشکی دچار اختلال شویم. عدم امکان آسان حواله‌های ارزی برای واردات کالاها و دشواری هزینه‌های دور زدن تحریم‌ها باعث شد تا هزینه واردات کالا حداقل تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر و با اوج‌گیری بیماری کرونا، برای مدت‌ طولانی صنف مواد و تجهیزات دندانپزشکی دچار اختلال در فعالیت شد از یک سو بسیاری از مطب‌ها و کلینیک‌ها و دانشکده‌های دندانپزشکی در این مدت تعطیل بودند و در دوران قرنطینه اغلب بازار توزیع کالاهای دندانپزشکی نیز دچار اختلال و تعطیلی می‌شد.

وی افزود: همین شرایط باعث شد که صنف ما دچار زیان‌های جبران ناپذیری از سوی بازار مصرف شود. همچنین عدم حضور بیماران یا پزشکان در مطب‌ها و اختلال در روند تولید و تامین کالا باعث کاهش تقاضا و فروش کالا و رکود در صنف شد. در ماه‌های اخیر و با افزایش واکسیناسیون و کاهش موارد ابتلا به بیماری به تدریج بازار در حال جان گرفتن است.

کلانتری تصریح کرد: صنف مواد و تجهیزات دندانپزشکی در حداقل در ۳۰ سال اخیر تلاش کرده که بهترین کالاهای دندانپزشکی را از سراسر دنیا شناسایی با شرایط و تخفیفات ویژه در داخل کشور عرضه کنند به طوری که در حال حاضر میانگین قیمت‌های قابل عرضه در بازار ایران حداقل ۳۰ درصد کمتر از قیمت‌های جهانی به دست دندانپزشکان می‌رسد. صنف ما یک صنف زنده و موفق است زیرا در آن رقابت به عنوان اصلی‌ترین روش توسعه بازار همواره نقش اساسی را داشته و رقابت هم به نفع مصرف کننده و دندانپزشکان تمام شده است.

وی اضافه کرد: به نحوی که در این صنف به هیچ عنوان امکان گرانفروشی وجود ندارد و میانگین قیمت‌ها در داخل ایران هم نشان می‌دهد که تقریباً کلیه کالاها زیر قیمت‌های منطقه‌ای و کمتر از قیمت‌های جهانی در بازار ایران به دست دندان پزشکان می‌رسد در حالی که ما همه کالاها را در سراسر دنیا به یک قیمت می‌خریم اما با یک حاشیه سود بسیار کمتر در داخل ایران عرضه می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع کنندگان تجهیزات و مواد مصرفی دندانپزشکی استان تهران گفت:‌ بیش از ۷۰ درصد کالاهای دندانپزشکی از خارج از کشور تامین می‌شود مواد و تجهیزات دندانپزشکی طیف گسترده‌ای از محصولات را شامل می‌شود برخی از این محصولات خوشبختانه در داخل کشور تولید می‌شود. تلاش و تشویق ما بر این است که در آینده اغلب کالاهای دندانپزشکی در خود کشور تولید شده و حتی به بازارهای منطقه و بازارهای دنیا صادرات شود. ایران می‌تواند تبدیل به قطب تولید مواد و تجهیزات دندانپزشکی در خاورمیانه شود .

وی خاطرنشان کرد: تامین ماشین آلات خطوط تولید و تامین مواد اولیه از جذب سرمایه گذاران خارجی و ضرورت عقد قراردادهای مشارکت با طرف‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران باعث شده است تا تحت تاثیر تحریم نتوانیم به بسیاری از اهداف خود دست پیدا کنیم آرزوی ما رفع همه تحریم های سخت فعلی است. تحریم هم حواله‌های ارزی و هم حمل و واردات کالا را دچار اختلال کرده و باعث شده است تا پرداخت هزینه‌های دور زدن تحریم، باعث کاهش حجم واردات و برخی کمبودها در بازار شود. ادعای تحریم نبودن کالاهای دندانپزشکی دروغ است و صنف ما هزینه بسیاری تحت فشار تحریم‌ها پرداخته است.

کلانتری متذکر شد: متاسفانه در حوزه آمار واردات، ما از یک کمبود شدید آمار رنج می‌بریم چون وزارت صمت و گمرک ایران در این خصوص اطلاعات دقیقی منتشر نمی‌کنند و بهترین اطلاعات و دقیق‌ترین اطلاعات در سامانه‌های وزارت بهداشت موجود است که متاسفانه این وزارتخانه هم از انتشار آمار واردات و صادرات محصولات حوزه دندانپزشکی امتناع می‌کند و تاکنون آمار دقیقی منتشر نشده است.

وی در ادامه بیان کرد:‌ اما آن چیزی که ما مطمئن هستیم این است که در دو سال اخیر آمار واردات به شدت کاهش پیدا کرده و این موضوع از قفسه فروشگاه‌ها و از وضعیت بازار  به وضوح قابل مشاهده است. با توجه به نیمایی بودن ارز واردات کالاهای دندانپزشکی امیدواریم با افزایش روند تخصیص ارز کمبود کالا در بازار کاهش یابد و با افزایش امکان تولید با کیفیت زمینه صادرات کالاها به کشورهای همسایه و بقیه کشورها فراهم شود.

 

منبع خبر : ایلنا
منبع: ایلنا
ارسال نظر
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هزینه عملیات نظامی ایران علیه اسراییل چقدر شد؟

مهریه؛ ابزار سودجویی برخی زنان یا زورگویی برخی مردان؟!

یک بزم کوچک در اسپیناس پالاس...

ماجرای انفجار در اصفهان چیست؟| آمریکا: از گزارش‌هایی درباره‌ی حمله اسرائیل به داخل ایران مطلعیم| فعال شدن پدافند هوایی ایران در آسمان چند استان کشور

حمایت از کدام خانواده؟

چرا تروریست‌ها چابهار را هدف گرفتند؟ | ظرفیت بندر چابهار بیشتر از گوادر است | جنبش‌های تجزیه‌طلبانه بلوچی مخالف سرمایه‌گذاری چین در چابهار هستند

۹۵ درصد قصور پزشکی در بیمارستان بیستون؛ دلیل فلج مغزی بهار

بیانیه سیدمحمد خاتمی در ارتباط با حمله به ساختمان كنسولگرى ايران در سوریه

‏‎از حمله تروریستی به مقر نظامی در راسک و چابهار چه می‌دانیم؟| این گزارش تکمیل می‌شود

حالا چه باید کرد؟

برد و باخت ایران در جنگ اوکراین | جمهوری باکو دست‌ساز استالین است

تجاوز سربازان اسراییلی به زنان در بیمارستان الشفا

مقام معظم رهبری سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری کردند

بچه‌های ظریف کجا زندگی می‌کنند؟

پیشنهاد سردبیر

پرسش افکار عمومی به بهانه چالش با کریمی قدوسی

درآمد رائفی پور از کجاست؟!

بررسی تامین حقابه هیرمند در گفتگوی فراز با مسعود امیرزاده

طالبان این بار آب را به شوره‌زار نمی‌فرستد؟!

دیاکو حسینی در گفت‌وگو با فراز پاسخ موشکی و پهپادی به اسراییل را بررسی کرد

چرا ایران عملیات نظامی را از پیش اطلاع داد؟

زندگی

هفت‌خوان خرید گوشی‌های اپل در ایران

به دار و دسته آیفون‌دارها خوش آمدید!